Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vriezen verlaat Robeco

Marnix Vriezen, ruim een jaar geleden benoemd als hoofd van Robeco Asset Management (RAM) en chief investment officer (cio), is opgestapt bij de Rotterdamse vermogensbeheerder Robeco. Vriezen werd jarenlang gezien als de gedoodverfde opvolger van ex-cio Jaap van Duijn.

Volgens Robeco-woordvoeder Ronald Florisson kon Vriezen zich niet vinden in de nieuwe organisatiestructuur van Robeco, zoals die vrijdagavond via een persbericht wereldkundig werd gemaakt.

Het grote struikelpunt was de opsplitsing van de functies van hoofd RAM en cio, zoals de nieuwe Robeco-topman en ex-Euronext-Amsterdam ceo George Möller die introduceert. Voor Vriezen gold derhalve kiezen of delen.

Marktgerichter
Florisson zegt dat hoofd Niek Molenaar van Robeco Direct de nieuwe directeur van RAM wordt. Over de invulling van de functie van cio zegt hij niets. Onduidelijk is ook of IEX.nl Magnificent Seven-lid en beheerder van hét Robeco Fonds Mark Glazener daarvoor in aanmerking komt. Met de nieuwe structuur wil Robeco zich in de toekomst marktgerichter opstellen.

Daarin is nu geen plaats voor een raad van bestuur, waarin de directeuren van de diverse business units zaten. Zij krijgen nu plaats in de directie, aldus Florisson.

Rood: AEX
Blauw: Robeco Fonds

Klik hier om te reageren en te discussiëren

Peter van Kleef, is financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Op moment van publicatie had Van Kleef geen positie in de genoemde aandelen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op peter@iex.nl

Peter van Kleef was tot en met 2014 hoofdredacteur van IEXProfs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef

Peter van Kleef was tot en met 2014 hoofdredacteur van IEXProfs. Hij is sinds 2001 actief in de financiële journalistiek met een uitgebreid freelance-verleden en een lange geschiedenis bij IEX. Hij is ook de bedenker en samensteller van de IEX Fonds 40 en de IEX Defensieve 30. Sinds 2015 is Van Kleef chief editor Investment ...

Meer over Peter van Kleef

Recente artikelen van Peter van Kleef

  1. dec '14 2015: Aandelen gaan weer vlammen 1
  2. dec '14 85% underperformers blabla 5
  3. nov '14 Polarisatie en plaatjesterroristen 8

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links