Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Achterop bij Icahn

Achterop bij Icahn

De fanatieke volger van mijn portefeuille zal het niet ontgaan zijn dat er lange tijd een CITI best speeder long eBay in mijn portefeuille pronkt. Ik kocht deze speeder op het moment dat een van de grootste actieve aandeelhouders van de wereld, Carl Icahn, een belang in eBay nam.

Ik volg mannen als Icahn op de voet en ga graag bij dit soort grote spelers achterop de bagagedrager. Wanneer George Soros, Warren Buffett, John Paulson en consorten zich met de bedrijfsvoering gaan bemoeien en een flink belang in de aandelen nemen, dan denk ik dat de actieve belegger zich zeker eens in het aandeel moet gaan verdiepen.

Naast zijn actieve bemoeienis met Apple, heeft Icahn zijn pijlen nu gericht op eBay. Carl is niet bepaald enthousaist over eBay. Hij noemt het bedrijf een van de slechtst geleide bedrijven die hij ooit heeft gezien. De miljairdair dringt namelijk aan op een afsplitsing van het succesvolle PayPal.

Eigen leven

eBay heeft destijds PayPal overgenomen, maar de online-betalingstak zorgt nu voor meer inkomsten dan ieder andere divisie van eBay. Carl Icahn lijkt het daarom een goed idee als PayPal zich van eBay afsplitst en een eigen leven gaat leiden. eBay zelf is hier fel op tegen.

Analisten zijn nu al enige tijd aan het rekenen geslagen en komen tot de conclusie dat PayPal en eBay los meer waard zijn de dan de som der delen. De koers van eBay loopt daarom de laatste dagen flink op.

Al het nieuws heeft tot een uitbraak geleid op de daggrafiek. Er staan voor het eerst sinds lange tijd koersen van boven de weerstandszone rond de 58 dollar op de borden. U ziet het aan de onderstaande daggrafiek:

Daggrafiek eBay

Klik op de grafiek voor een grote versie

Het allermooiste aan deze uitbraak is dat de waarderingen van vlak na de mileniumwisseling voldoende fantasie kunnen geven om het aandeel verder te laten stijgen. Zoals u op onderstaande weekgrafiek ziet, komt het aandeel namelijk van ver:

Weekgrafiek Ebay

Klik op de grafiek voor een grote versie

Ik zie het dus wel zitten met eBay. Hoe meer het management van het bedrijf tegenstribbelt, hoe vaker het hele afsplitsingsverhaal van actieve aandeelhouder Icahn in het nieuws zal verschijnen en hoe beter dit voor een verdere koersstijging zal zijn.

Ik ben en blijf daarom long.

Op moment van publiceren heeft Duijvestijn positie in eBay middels de Cit BEST Speeder Long eBay 47,17 (DE000CF50MH5). Hij heeft mogelijk nog andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 maart 2014 14:28
    SAN JOSE (AFN) - EBay heeft twee kandidaten voor een bestuursfunctie die waren voorgedragen door aandeelhouder Carl Icahn afgewezen. Dat maakte het internetbedrijf maandag bekend.

    De miljardair en activistische belegger Icahn probeert eBay er al een tijd toe te bewegen om het onderdeel PayPal af te stoten. Hij stelde onlangs dat eBay het slechtst geleide bedrijf is dat hij ooit heeft gezien. In zijn ogen lijkt bestuursvoorzitter John Donahoe ,,volledig in slaap of erger nog naïef of ziende blind''. Mede daarom schoof Icahn twee man naar voren.

    Oprichter en topman van eBay, Pierre Omidyar, zei maandag dat Donahoe en zijn collega-bestuurders Fred Anderson, Ned Barnholt en Scott Cook ,,enorm waardevol'' zijn voor het bedrijf.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links