Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Qualcomm pessimistisch over lopend kwartaal

Gepubliceerd op 31 juli 2019 23:19 | Views: 2.187

ASML 25 sep

307,20 -0,95 (-0,31%)

QUALCOMM 25 sep

114,50 +2,31 (+2,06%)

SAN DIEGO (AFN/RTR) - De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm voorziet in het lopende kwartaal een omzetdaling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat wijst op een aanhoudende zwakte in de vraag naar chips voor smartphones. Qualcomm heeft tevens last van de door de Verenigde Staten ingestelde beperkingen voor het zakendoen met de Chinese telecomgigant Huawei.

Voor het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar rekent het concern op 4,3 miljard tot 5,1 miljard dollar aan opbrengsten. Dat zou neerkomen op een afname van 12 tot 26 procent. Analisten hadden in doorsnee op een veel betere prognose gerekend en het aandeel Qualcomm ging dan ook omlaag in de zogeheten nabeurshandel op Wall Street.

Topman Steve Mollenkopf spreekt evenwel van solide operationele resultaten. Volgens hem reflecteren de prognoses dat er in de markt momenteel even wat minder vraag is naar 4G-apparaten. Qualcomm staat er echter goed voor als het gaat om de komst van 5G, aldus de bedrijfsbaas.

Afgelopen kwartaal zakten de opbrengsten op aangepaste basis tot 4,9 miljard dollar, van 5,6 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Qualcomm hield wel meer winst over. Het nettoresultaat bedroeg 2,1 miljard dollar, waar een jaar terug nog 1,2 miljard dollar winst werd neergezet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 75% zegt kopen 4 stemmen
QUALCOMM 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

QUALCOMM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare