Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldbank: voedselprijzen nog steeds hoog

WASHINGTON (AFN) - Hoge voedselprijzen lijken wereldwijd de norm te worden. Daarvoor waarschuwde de Wereldbank vrijdag. De prijzen zijn weliswaar stabiel, maar wijken niet veel af van de recordprijzen uit 2008.

De organisatie waarschuwde dat armen de dupe worden, als de wereld al te gemakzuchtig omgaat met de hoge prijzen. Volgens de Wereldbank lijden wereldwijd nog altijd 870 miljoen mensen honger. Ook zouden miljoenen kinderen sterven als gevolg van ziektes die worden veroorzaakt door ondervoeding.

Volgens de Wereldbank steeg de prijs van graan het afgelopen jaar met zo'n 12 procent, waardoor het bijna even duur is als tijdens de voedselcrisis van 2008. Toen braken rellen uit in Afrika en Azië. Gemiddeld stegen de voedselprijzen het afgelopen jaar met zo'n 7 procent.

Vooral in juli deed zich een zorgwekkende prijsstijging voor. Dat de voedselprijzen daarna stabiel bleven, komt volgens de Wereldbank onder meer doordat landen geen 'paniekbeleid' voerden, zoals beperkingen op de export van voedsel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links