Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Megaclaim voor samenwerking Vopak in Maleisië

Gepubliceerd op 30 apr 2019 om 14:39 | Views: 2.919

HAL Trust 17:35

136,60 -0,40 (-0,29%)

Vopak 17:35

48,56 +0,04 (+0,08%)

ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - PITSB, een samenwerkingsverband van tankopslagbedrijf Vopak, het Maleisische Dialog Group Berhad en de staat Johor, heeft een claim ontvangen voor een schadevergoeding van 1,35 miljard dollar. Indiener is het eveneens Maleisische TKSB, aldus een Maleisische beursnotificatie. Vopak beschouwt de claim als ,,ongegrond''.

TKSB was eigenaar van het land dat in 2013 verplicht werd verworven door de staatsregering van Johor voor PITSB. Maar de partij is het niet eens met de verkregen prijs. Beleggers in Nederland reageerden geschrokken op het bericht over de claim.

Op de beurs in Amsterdam zakte het aandeel Vopak kortstondig meer dan 4 procent in het rood. Rond 16.35 noteerde het tankopslagbedrijf 0,6 procent in de min.

Dialog heeft laten weten dat het alle beschikbare juridische mogelijkheden zal aangrijpen om zich tegen de claim te verdedigen. Volgens het bedrijf zou de claim ,,frivool'' zijn. Dialog verwacht geen materiële impact op de financiële positie in zijn lopende gebroken boekjaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
HAL Trust 75% zegt kopen 4 stemmen
Vopak 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links