Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Flinke omzetgroei voor Alfen

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 07:57 | Views: 4.209

Alfen N.V. 13:24

26,30 -0,75 (-2,77%)

ALMERE (AFN) - Alfen heeft zijn omzet in de eerste negen maanden van het jaar flink opgekrikt. Ook de winstgevendheid trok verder aan, zo liet de maker van laadpalen voor elektrische auto's en van slimme elektriciteitsnetwerken weten in een handelsupdate.

De omzet steeg met 42 procent tot 95,9 miljoen euro. Verreweg het grootste deel daarvan (bijna 74 miljoen euro) kwam binnen met de verkoop van slimme netwerken voor duurzame stroomvoorzieningen. Laadinfrastructuur voor elektrische auto's was goed voor ruim 16 miljoen en energieopslagsystemen brachten 5,7 miljoen euro in het laatje.

De brutowinstmarge steeg naar 35,8 procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) steeg afgezet tegen de omzet tot 8,4 procent. Voor het hele jaar rekent Alfen nog steeds op een omzet van 135 miljoen tot 145 miljoen euro. Volgens topman Marco Roeleveld is Alfen goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelling van de energietransitie.

Alfen houdt dinsdag een Capital Markets Day in Londen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Alfen N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord