Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ørsted wil aan de slag met windpark Hollandse Kust Noord

Gepubliceerd op 29 april 2020 12:16 | Views: 1.603

Sif Holding 18 sep

15,10 +0,50 (+3,42%)

AMSTERDAM (AFN) - Het Deense bedrijf Ørsted dingt meer naar de opdracht voor het ongesubsidieerde windpark Hollandse Kust Noord. De Denen maakten bekend een aanbod te hebben gedaan om het park voor de kust van Noord-Holland te realiseren.

Energiebedrijven hebben nog één dag de tijd om zich te melden voor de opdracht. De Zweedse energiereus Vattenfall, die de laatste twee tenders voor windparken voor de Nederlandse kust won, maakte eerder bekend vanwege de onzekerheden rond de coronacrisis niet mee te doen aan de veiling.

Hollandse Kust Noord moet een windpark worden met een capaciteit van circa 700 megawatt. Het park moet 18,5 kilometer uit de kust van Noord-Holland verrijzen. Met het project zou een bedrag van circa 1,4 miljard euro gemoeid zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sif Holding 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Sif Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare