Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Philips en KPN praten kenners bij over IFRS 16

Gepubliceerd op 29 maart 2019 19:38 | Views: 5.007

KPN 17:35

2,31 -0,02 (-0,98%)

Philips Koninklijke 17:38

41,97 +0,68 (+1,63%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips en KPN zijn met extra uitleg gekomen over de impact van boekhoudmethode IFRS 16 op hun resultaten. Het gaat om de nieuwe standaard voor financiële verslaggeving die begin dit jaar in werking is getreden.

Philips meldt dat het effect op het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) voor heel 2019 neerkomt op een plus van ongeveer 150 miljoen euro, als gevolg van een waardevermindering van de leaseverplichtingen die bij de nieuwe standaard naar de balans zijn verplaatst.

Bij KPN zal het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) eveneens omhooggaan, evenals de vrije kasstroom. Het eerstgenoemde cijfer bedroeg vorig jaar bijvoorbeeld ruim 2,3 miljard euro op basis van boekhoudmethode IAS 17. Volgens IFRS 16 werd evenwel een resultaat neergezet van bijna 2,5 miljard euro. De vrije kasstroom over 2018 zou van 804 miljoen euro naar 947 miljoen euro gaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 100% zegt kopen 3 stemmen
KPN 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Philips Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare