Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Centrale bank China: geldkraan open om risico's corona

Gepubliceerd op 28 juni 2020 14:25 | Views: 6.035 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese centrale bank, PBOC, zal met nieuwe monetaire maatregelen ervoor zorgen dat er genoeg financiering is voor de reële economie. Hervormingen moeten er voor zorgen dat leningen goedkoop blijven. Die ingrepen zijn nodig omdat de coronapandemie nog altijd risico's met zich meebrengt voor de Chinese economische groei, maakte de PBOC zondag bekend.

De centrale bank kondigde onder andere aan het monetaire beleid beter af te stemmen op de begrotingsmaatregelen van de Chinese overheid die de economische klap van de pandemie moet verzachten, meldde staatspersbureau Xinhua. Daarnaast zal de PBOC de kredietverstrekking aan het midden- en kleinbedrijf en de maakindustrie opvoeren. Hoewel de pandemie een risico vormt voor de Chinese economie, houdt de PBOC vol dat de impact beheersbaar is.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ger1948 28 juni 2020 15:13
  Goed nieuws....opnieuw de geldkraan open.
  Op naar hogere koersen.
  Nog een jaartje wachten, dan zijn er geen geldautomaten meer, maar print je thuis gewoon geld voor jou eigen behoefte, en zijn ook de persoonlijke problemen opgelost.
  Kom op zeg; het is dodelijk om de geldpersen continue te laten draaien. Wanneer lopen ze vast en kan er niet meer geprint worden???
 2. forum rang 4 Dividend Collector 29 juni 2020 07:15
  quote:

  Pieter Vandewalle schreef op 28 juni 2020 19:30:


  En hop, dagje of twee rode kaarsjes en de geldpersen schieten in gang. Buy the dips mensen!


  Wat dat betreft is het net een stelletje Hollanders hier op het forum. Altijd maar meer korting willen op die aandelen. Kijken kijken maar niet kopen.
  Zelfs in maart op het dieptepunt bleven mensen aan de zijlijn want het moest nog goedkoper!
 3. MartijnN1932 29 juni 2020 08:45
  quote:

  Dividend Collector schreef op 29 juni 2020 07:15:


  [...]

  Wat dat betreft is het net een stelletje Hollanders hier op het forum. Altijd maar meer korting willen op die aandelen. Kijken kijken maar niet kopen.
  Zelfs in maart op het dieptepunt bleven mensen aan de zijlijn want het moest nog goedkoper!


  Tja dat lijkt mij niet meer dan logisch, als de bedrijfswinsten nog maar 25% zijn van wat ze voor februari waren en aandelen lagen op het laagste punt krap 15-20% lager (in de US) dan is het logisch dat er gewacht wordt op een dip.


  als je daarin tegen kijkt naar AEX, dan zijn er wel een reeks aandelen behoorlijk in waarde gedaalt sommige inderdaad de 75%,
  (vastgoed),
  50% bankenen enkele verzekeraars, bouwers en Olie, maar er zijn nog behoorlijk wat aandelen die overgewaardeerd zijn..


  In de VS is het helemaal lost, dat heeft alles met de stimuleringsmaatregelen van doen en niet met enig realisme over de waarde van het bedrijf.

  Het realisme komt misschien nu, omdat het niet iets van enkel 3 maanden is, maar het begint tot mensen door te dringen dat deze situatie er één van de lange adem is.

  en de vraag komt naar voren, hoe lang kan de FED nog door gaan met stimulerings maatregelen, en kunnen de getroffen bedrijven nog overleven

  Het antwoord op de eerste vraag zal duidelijk zijn. (De FED blijft drukken)
  Het antwoord op de tweede vraag zal 2 ledig zijn:
  - Nee en ondanks de hoeveelheid geld in de markt zullen aandelen toch links gelegd worden.

  Het enige wat dan resteert om de aandelen koersen hoog te houden is als de FED via een omweg aandelen en obligaties van bedrijven gaat inkopen
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare