Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groeiend Aalberts verhoogt dividend

Gepubliceerd op 28 feb 2018 om 07:59 | Views: 7.197 | Onderwerpen: dividend

AALBERTS NV 20 nov

37,54 -0,48 (-1,26%)

AMSTERDAM (AFN) - Aalberts Industries heeft 2017 afgesloten met meer winst op een hogere omzet. Topman Wim Pelsma sprak van uitstekende prestaties, waarbij ook is geïnvesteerd in initiatieven voor verdere groei. Het industriële concern laat ook aandeelhouders meeprofiteren van de prestaties. Het dividend wordt na goedkeuring door de aandeelhouders met 12 procent verhoogd tot 0,65 euro per aandeel.

De omzet van Aalberts viel op jaarbasis met 2,7 miljard euro circa 7 procent hoger uit dan een jaar eerder. De operationele winst steeg in een jaar tijd van 298 miljoen naar 336 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 208,4 miljoen euro. In 2016 bleef onder de streep 185,8 miljoen euro over.

Aalberts kondigde eind vorig jaar aan zich verder te zullen specialiseren op ,,gedefinieerde nichetechnologieën". Daarmee worden volgens Aalberts meer deuren in onder meer Azië en Noord-Amerika geopend. Geholpen door de nieuwe strategie rekent Aalberts voor dit jaar op ,,duurzame winstgevende groei".

Stappenplan

De marge op het bedrijfsresultaat moet uiteindelijk boven de 14 procent uitkomen, zo werd in december in het stappenplan voor de jaren 2018 tot en met 2022 geschetst. In 2017 was de marge 12,5 procent, een jaar eerder 11,8 procent.

Ook kleine aanvullende overnames werden niet uitgesloten terwijl Aalberts werk maakt van het opschonen van zijn portfolio. Verder betrekt het concern ergens dit jaar zijn nieuwe hoofdkantoor in Utrecht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AALBERTS NV 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AALBERTS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord