Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis groeit weer op eigen kracht

Gepubliceerd op 25 oktober 2017 07:30 | Views: 2.834

Arcadis 11:18

17,24 -0,11 (-0,63%)

AMSTERDAM (AFN) - Arcadis is er afgelopen kwartaal voor het eerst in meer dan twee jaar in geslaagd de omzet op eigen kracht te laten stijgen. Het ingenieurs- en adviesbureau werd daarbij geholpen door gunstige omstandigheden in haar belangrijkste markten.

De bruto-omzet nam in het derde kwartaal met 4 procent af tot 766 miljoen euro. Maar de netto-omzet nam, afgezien van wisselkoerseffecten, overnames en desinvesteringen, met 3 procent toe. Dat is de eerste groei op eigen kracht in negen kwartalen. Het operationeel bedrijfsresultaat (ebita) dikte met 4 procent aan en kwam uit op 45 miljoen euro.

In Noord-Amerika, Europa en Australië deed Arcadis betere zaken. De marktomstandigheden blijven evenwel lastig in in Brazilië, waar een verlies werd geleden, en in het Midden-Oosten. Verder zaten nadelige wisselkoerseffecten een uitbundiger herstel in de weg.

Maatregelen

De waarde van de orderportefeuille bedroeg aan het einde van het kwartaal 2 miljard euro, een daling van ruim 10 procent. Dat komt door valutaschommelingen en door het verlies van een flink contract in Brazilië. In dat land heeft Arcadis extra maatregelen genomen om de kosten te drukken.

De verbetering van de resultaten en het sterke orderboek geven topman Peter Oosterveer vertrouwen dat Arcadis ook in het vierde kwartaal een stap in de goede richting kan zetten. Ook voor de langere termijn ziet hij veel groeimogelijkheden voor Arcadis door trends op het gebied van verstedelijking, digitalisering, mobiliteit en klimaat. Het bedrijf praat investeerders op 21 november bij over zijn toekomstplannen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Arcadis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare