Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor South Africa kijkt naar onderdelen

Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 15:51 | Views: 2.848 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 14 nov

14,78 -0,42 (-2,79%)

JOHANNESBURG (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal South Africa breidt zijn strategische evaluatieproces uit door ook operationele locaties, fabrieken en productiegebieden tegen het licht te houden. Mogelijk moet het Zuid-Afrikaanse dochterbedrijf van staalconcern ArcelorMittal bepaalde onderdelen sluiten omdat ze niet langer levensvatbaar zijn.

De onderneming was eerder deze zomer al in het nieuws omdat er meer dan 2000 van de 9000 banen verloren dreigen te gaan als onderdeel van een grootscheepse reorganisatie. De ingrepen hangen samen met de moeizame marktomstandigheden in de Zuid-Afrikaanse staalsector.

Het bedrijf kondigde al aan extra initiatieven te nemen om kosten te besparen en efficiënter te werken. Naast de zwakte op de staalmarkt in Zuid-Afrika kampt de onderneming met hoge kosten voor bijvoorbeeld elektriciteit, transport en grondstoffen.

ArcelorMittal South Africa voert momenteel ook gesprekken met werknemers en vakbonden over mogelijk banenverlies. De cokesactiviteiten op de commerciële markt en de geplande acquisitie van de Highveld Structural Mill staan los van het evaluatieproces.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links