Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brentolie weer boven 75 dollar per vat

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 12:50 | Views: 1.256

EUR/USD 12:47

1,10 0,00 (-0,02%)

Royal Dutch Shell A 12:32

26,07 -0,22 (-0,84%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs voor een vat Brentolie is gestegen tot boven de 75 dollar. Het voor het eerst sinds eind oktober dat dit prijsniveau werd gehaald.

De olieprijzen stijgen al langer door productiebeperkingen van oliekartel OPEC. Deze week kwam daar het nieuws bovenop dat de Verenigde Staten zo snel mogelijk een einde willen maken aan de olie-ontheffingen op handelssancties tegen Iran die voor een aantal landen gelden.

Daarnaast is de olietoevoer vanuit Rusland naar Europa beperkt. Een deel van een grote pijpleiding naar Polen en Duitsland is stilgelegd, omdat de Russische olie dusdanig vervuild zou zijn dat het schade oplevert aan raffinaderijen. Ook het opgelaaide geweld in Libië draagt bij aan de prijsstijging.

Brentolie steeg donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur 0,9 procent in waarde tot 75,21 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder en kostte 66,17 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 1 stemmen
EUR/USD 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links