Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke omzetstijging voor Peugeot Citroën

PARIJS (AFN/BLOOMBERG/RTR/DPA) - Automaker PSA Peugeot Citroën heeft in het eerste kwartaal een flink hogere omzet geboekt. Die toegenomen inkomsten zijn voor een groot deel het gevolg van de overname van Opel-Vauxhall. Ook bij andere merken van PSA stegen de opbrengsten.

Het Franse concern zette in de eerste drie maanden van het jaar bijna 18,2 miljard euro aan omzet in de boeken. Dat is 42 procent meer dan vorig jaar. Het aantal afgeleverde voertuigen groeide met 44 procent.

Het onderdeel voor de Franse automerken Peugeot, Citroën en DS (PCD) behaalde het afgelopen kwartaal een omzet van 10,2 miljard euro, 13,3 procent meer dan een jaar eerder. Hier steeg het aantal afgeleverde wagens met bijna 7 procent. De voorraden bij PCD namen met meer dan 12 procent toe tot 438.000 voertuigen.

Minder zekere vooruitzichten Opel

PSA handhaafde de verwachtingen voor de PCD-activiteiten. Voor Opel, dat al jaren verlies lijdt, zijn de vooruitzichten minder zeker. De nieuwe eigenaar eist dat het van General Motors overgenomen onderdeel eerst snijdt in de eigen kosten voordat er nieuwe investeringen komen.

Dit leidt vooral in Duitsland tot verzet van medewerkers en vakbonden, die vrezen voor een loonsverlaging en fabriekssluitingen. Onderhandelingen over een pakket besparende maatregelen zijn daardoor ,,intens'', erkende PSA-topman Carlos Tavares tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. Dinsdagmiddag staat er een protestactie gepland bij de Opel-fabriek in het stadje Eisenach.

Tavares kon nog niet veel zeggen over de strategische koers die PSA in de toekomst wil varen. Hij kondigde aan in 2021 een nieuwe visie voor de ,,zeer lange termijn'' te formuleren. Pas dan kan hij uit de doeken doen hoe het concern wil inspelen op ingrijpende veranderingen in de auto-industrie, zoals elektrisch en geautomatiseerd rijden.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 mei Tegenvallend eerste kwartaal voor Stellantis
  2. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
STELLANTIS NV

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

STELLANTIS NV

20,270 10 mei
0,000 0,00%
Premium

Tegenvallend eerste kwartaal voor Stellantis

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links