Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Omzet Unilever boven verwachting'

Gepubliceerd op 23 juli 2020 09:53 | Views: 3.889

UNILEVER 30 okt

48,55 -0,50 (-1,02%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De omzet van was- en levensmiddelenconcern Unilever in het tweede kwartaal was beter dan verwacht. Dat verklaarden analisten in een reactie op de cijfers. Het aandeel Unilever ging sterk omhoog op de beurs in Amsterdam.

ING zei positief te zijn over de cijfers, met een onderliggende omzetontwikkeling die veel beter was dan verwacht. Ook marge was duidelijk hoger dan de bank had gedacht. ING zei dat Unilever de verwachtingen flink heeft overtroffen. Het advies is buy, met een koersdoel van 58,90 euro.

Zakenbank Jefferies (buy) laat weten dat de ramingen voor dit jaar mogelijk flink opwaarts bijgesteld moeten gaan worden. Bryan Garnier (neutral) verklaarde dat er geen verslechtering bij trends was te zien, en dat de verkoop van huishoudelijke schoonmaakmiddelen profiteert van de coronacrisis. Liberum kwam met een verhoging van het koersdoel.

Thee-activiteiten

Naast de cijfers maakte Unilever ook bekend het merendeel van zijn thee-activiteiten te gaan afsplitsen. Wel behoudt het bedrijf zijn thee-activiteiten in India en Indonesië en zijn belang in het samenwerkingsverband met PepsiCo voor Lipton-ijsthee. Jefferies denkt dat de exit uit de thee-activiteiten vooral ontwikkelde markten zal betreffen.

Het aandeel Unilever noteerde omstreeks 09.40 uur een plus van 7 procent op 50,14 euro. Daarmee was het de sterkste stijger in de AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 57% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pl@y 2 g@!n 23 juli 2020 10:22
    Koersuitslagen anno nu zijn dan ook gebaseerd op de opgepoetste cijfers die nu voor zover mogelijk beschikbaar zijn. Bedrijven die weten dat de cijfers slecht zijn onthouden zich waar mogelijk van publicatie. De cijfers zijn over het algemeen slecht, mijns inziens zit de basis van de vele koersstijgingen in hoop & vertrouwen in de toekomst die veel te rooskleurig is. Goed dat ze zo positief denken, echter vrees dat de realiteit op den duur anders uit zal pakken. Eenieder die denkt dat ze onbeperkt geld zullen blijven ‘bijprinten’ gaat de plank denk misslaan. Zodra de inflatie richting de 2% komt zullen ze dat beleid moeten gaan afbouwen. Anders verdwijnt namelijk het vertrouwen in fiatgeld. En vroeg of laat zal iedereen (in)zien dat die inflatie er daadwerkelijk is, ondanks de nu zogenaamd lage inflatie. Kijk maar naar de bewegingen in de edelmetalen de laatste tijd.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare