Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Italiaanse beurs mogelijk volgende doelwit in slag om beurzen

Italiaanse beurs mogelijk volgende doelwit in slag om beurzen

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse beurs is naar verwachting het volgende doelwit in de grote consolidatieslag in de branche van beursuitbaters. De huidige eigenaar London Stock Exchange (LSE) lijkt gedwongen te worden om de Italiaanse beurs te verkopen, om daarmee groen licht te krijgen voor de overname van dataprovider Refinitiv.

Eerder deze week besloot Brussel om een volledig onderzoek naar eventuele antitrustbezwaren uit te voeren. Dat maakt de kans groter dat LSE de dataprovider pas mag overnemen als bepaalde bezittingen worden verkocht.

Verschillende Europese beursuitbaters, waaronder Euronext en Deutsche Börse zouden naar verluidt wel interesse hebben in de Italiaanse beurs. Een verkoop van de beurs in Milaan levert mogelijk 3 miljard tot 3,5 miljard euro op.

Borsa Italiana

LSE heeft Borsa Italiana sinds 2007 in bezit en wil deze behouden. De beurs in Milaan was vorig jaar goed voor 14 procent van de omzet van LSE. Verder houdt de Britse beursuitbater met zijn Italiaanse dochter voet aan de grond binnen de Europese Unie.

Onder meer het vastrenteplatform MTS, waar Borsa Italiana een meerderheidsbelang in heeft, kan bij een bundeling van krachten met Tradeweb Markets van Refinitiv een dominante speler worden in de Europese handel in overheidsschulden. In 2017 weigerde LSE het onderdeel nog van de hand te doen waardoor de beoogde fusie met de Duitse beursuitbater Deutsche Börse niet doorging.

Brussel neemt tot uiterlijk 27 oktober de tijd om de samenvoeging van LSE en Refinitiv te onderzoeken. De voorbije jaren zijn er verschillende overnames geweest in de sector. Onder meer Euronext, die ook de beurs van Amsterdam uitbaat, groeide hard door diverse overnames.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursblik: Deutsche Börse weerstaat lage volatiliteit
  2. 16 feb Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 23 juni 2020 21:41
    De consolidatie in beurzenland is toch wel heel opvallend. Na de crisis van 2008 was het voor de beursuitbaters een magere periode. Telkens repte men van alternatieve markten waar ook aandelen werden verhandeld, zg. dark pools. De beurzen stonden erbij en keken ernaar. Tegenwoordig is het weer hosanna blijkbaar, maar is de situatie zo veranderd? Bestaan de alternatieve markten dan niet meer? Zeker wel, maar waarom ziet men brood in dure overnames? Vanwege hoge handelsvolumes... een mogelijk symptoom van een bull market. De kans is aanwezig dat deze overnames te duur betaald zullen zijn.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Euronext

84,400 17:36
+0,700 +0,84%
Premium

Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links