Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onderzoek naar autoheffingen VS vertraagd

WASHINGTON (AFN/RTR) - Het onderzoek dat moet uitwijzen of de Verenigde Staten hogere importheffingen op auto's kunnen instellen, laat voorlopig nog op zich wachten. Aanvankelijk wilde de regering-Trump de resultaten deze maand naar buiten brengen. Wegens handelsgesprekken met Europese en Noord-Amerikaanse landen wordt die deadline naar achteren geschoven, liet minister Wilbur Ross van Handel weten aan The Wall Street Journal.

De VS onderzoeken of ze invoerheffingen op buitenlandse auto's kunnen verhogen met een beroep op de nationale veiligheid. Als dat inderdaad zo blijkt te zijn, effent dat de weg voor tarieven tot 25 procent. Ook de controversiële staal- en aluminiumheffingen kwamen voort uit een dergelijk onderzoek.

Ross stelt nu dat onderhandelingen over de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst Nafta en handelsgesprekken met de Europese Commissie voor vertraging zorgen. Daarnaast wordt Ross' ministerie bedolven onder de vragenlijsten van automakers, die in zijn woorden ,,ontelbaar veel pagina's'' omvatten. Een nieuwe deadline noemt Ross niet.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links