Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sif sluit jaar met rode cijfers

Gepubliceerd op 21 maart 2019 07:35 | Views: 3.038

Sif Holding 17:35

16,50 +0,38 (+2,36%)

ROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif heeft het jaar 2018 afgesloten met een tekort van 2,1 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een winst resteerde van bijna 31 miljoen euro. Het bedrijf kampte naar eigen zeggen met een lage benutting van de productiecapaciteit. Ook de verkoopmarges vielen lager uit, terwijl er verder sprake was van vertragingen bij de aanvoer van staal door de zeer lage waterstanden van rivieren.

Sif wijst in een verklaring ook op de extra eisen die afnemers stellen bij de aanschaf van funderingen, onder meer bij de coating, qua diameter en de dikte van het staal. Sif zegt de komende jaren 40 miljoen euro te zullen investeren in onder meer coatingfaciliteiten en productie-apparatuur om daarmee beter aan de eisen te kunnen voldoen.

Verder deed Sif een geste aan opdrachtgevers van windpark Borsele 3 + 4. Omdat de capaciteit van de fabriek niet optimaal werd benut, stelde Sif voor om alvast de funderingen te produceren die eigenlijk voor dit jaar op de planning stonden. Dat deed het bedrijf wel voor een lagere prijs.

Omzet

Sif sloot het jaar af met een omzet van 235,1 miljoen euro, tegen 327,2 miljoen euro een jaar eerder. De contributie (omzet minus kosten) kwam uit op 74,3 miljoen euro, 45 procent minder dan een jaar terug. Het bedrijfsresultaat daalde van 57,1 miljoen euro in 2017 naar 13,3 miljoen vorig jaar.

Aandeelhouders van Sif kunnen uitzien naar een dividend van 0,10 euro per aandeel. Dat komt neer op bijna 2,6 miljoen euro. De productie van palen voor offshore windmolens en energieprojecten was 138 kiloton, tegen 232 kiloton een jaar eerder

Het orderboek voor 2019 bevat volgens Sif al voor 210 kiloton aan opdrachten. Voor 2020 en voert het bedrijf naar eigen zeggen exclusieve onderhandelingen over 155 kiloton.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sif Holding 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare