Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Van Lanschot Kempen voert winst op

Gepubliceerd op 20 februari 2020 08:01 | Views: 2.286

Van Lanschot Kempen NV 03 jul

13,60 +0,16 (+1,19%)

AMSTERDAM (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft vorig jaar zijn resultaat onder de streep opgevoerd. Volgens de bank was de situatie op de financiële markten ondanks lage rente positiever dan eerder voorzien. Daarnaast brachten veel rijke klanten hun gelden onder bij de vermogensbeheerder en de private bank van het financiële concern.

De winst bedroeg in het afgelopen jaar 98,4 miljoen euro. In 2018 maakte Van Lanschot Kempen 80,3 miljoen euro aan nettoresultaat. Bij de private bank-divisie merkte de vermogensbeheerder een sterke kapitaalinstroom bij duurzame beleggingsproducten. Die stegen met 55 procent tot 2 miljard euro. Bestuursvoorzitter Karl Guha wijst verder op kostenbesparingen die voor de betere winstgevendheid zorgden. De bedrijfslasten daalden in de periode. Ook rondde Van Lanschot Kempen de migratie van zijn betalingsverkeer af naar een nieuw platform. Dat was een belangrijke, laatste mijlpaal in het voltooien van het strategische investeringsprogramma, aldus het concern.

De kapitaalbuffer dikte aan tot 23,8 procent, van 21,1 procent een jaar eerder. Het financiële concern beloont zijn aandeelhouders voor 2019 met een dividend van 1,45 euro per aandeel. Dat is hetzelfde niveau als het dividend in 2018.

Van Lanschot Kempen gaat vanaf donderdag aandelen ter waarde van 3 miljoen euro inkopen. Die aandelen zijn nodig voor het beloningsprogramma voor medewerkers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Van Lanschot Kempen NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare