Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN zet opdoeken merk XS4ALL door

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 06:35 | Views: 3.054 | Onderwerpen: advies

KPN 06 dec

2,74 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN heft zijn merk XS4ALL ondanks bezwaren van personeel en klanten van die internetprovider toch op. Dat hebben leidinggevenden van XS4ALL laten weten aan de ondernemingsraad van de KPN-dochter, zo laat het telecombedrijf weten.

Eerder oordeelde de personeelsvertegenwoordiging van XS4ALL negatief over het besluit van KPN om het bedrijf bij zijn hoofdmerk te voegen. Het inspraakorgaan vond dat er een reële kans was dat de integratie negatief zou uitvallen. Door dit advies te negeren koerst KPN volgens op een confrontatie met XS4ALL, laat de or nu weten.

"Dit lijkt een onverantwoord besluit en kan voor de gehele KPN-groep slecht uitpakken", zegt Daan Willems van de or. "We zullen de argumenten van de bestuurder tot ons nemen en bepalen wat onze vervolgstappen zullen zijn. Op dit moment sluiten we niets uit."

Rechter

Eerder lieten personeelsvertegenwoordigers weten een stap naar de rechter te overwegen. "We denken dat we goede argumenten hebben mocht het zover komen", zegt Willems. De or wil mogelijk het enquêterecht inzetten, een "paardenmiddel" waarmee bij de rechter een onafhankelijk onderzoek naar vermeend wanbeleid kan worden afgedwongen. Doorgaans hebben ondernemingsraden dit recht niet, maar bij XS4ALL is dit rond de overname door KPN wel zo geregeld.

KPN vindt dat klanten beter zijn geholpen met dienstverlening onder één dak. Volgens het telecomconcern is het besluit XS4ALL als merk te laten verdwijnen zorgvuldig genomen. Het bedrijf verwacht dat klanten XS4ALL op zijn vroegst in de tweede helft van volgend jaar naar KPN worden overgeheveld. De provider heeft enkele honderdduizenden klanten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

advies

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Het zijn achterlijke lui daar bij KPN.

KPN zou trouwe klanten juist moeten belonen ipv wegjagen.

Ik ken geen enkel bedrijf waar zoveel geld over de balk gesmeten wordt.
Mario di Dragon
0
Amen!
Respect voor aandeelhouders en klanten is nagenoeg nul.
Wat een intens vieze smaak krijg ik hiervan!
Orava
0
Heel simpel: even allemaal een mailtje aan KPN dat wij NIET mee overstappen. Er zijn meer mogelijkheden zoals bv. samen een "xs4all" - coöperatie oprichten.
DeZwarteRidder
0
Eerst nemen ze heel veel merken over voor vele miljarden en dan komt er weer een andere idioot en die zegt we hebben al die merken niet nodig.
rationeel
0
Onduidelijk wat de voordelen zijn. Maar misschien moet dat nog wat beter uitgelegd worden.
Minder personeel? Minder gebouwen? Eenvoudiger aansturing?
Guus_Geluk
0
XS4all-directeur Jörg Kramer staat trouwens achter het besluit om de internetdochter in het KPN-concern te laten opgaan. „Alles zorgvuldig afwegende zijn wij tot de conclusie gekomen dat samenvoegen in het belang is van klanten, medewerkers, XS4all en KPN”, zegt Kramer in een gezamenlijke verklaring met KPN-hoofdstrateeg Wouter Stammeijer.

Ben 20 jaar al klant van XS4ALL maar ze zijn mij binnenkort voor altijd kwijt als klant. Wat een ballentent.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links