Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Microsoft investeert in zelfrijdende auto's

Gepubliceerd op 19 januari 2021 17:04 | Views: 1.970 | Onderwerpen: autoindustrie

Microsoft 17:35

231,75 +4,40 (+1,94%)

Microsoft Corp 05 mrt

231,60 +4,87 (+2,15%)

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft gaat flink investeren in autonoom rijdende auto's. Het Amerikaanse softwarebedrijf steekt samen met autofabrikant General Motors (GM) 2 miljard dollar in de start-up Cruise, dat voor het grootste deel al in handen is van GM. Ook autofabrikant Honda doet mee aan de investeringsronde in het bedrijf.

"Microsoft is een geweldige aanvulling op het team, op weg naar een toekomst zonder ongelukken, uitlaatgassen en files", zegt GM-topvrouw Mary Barra. Met de samenwerking kan Cruise een beroep doen op de expertise van Microsoft op het gebied van de opslag en verwerking van data. Zo kan het een beroep doen op Microsofts clouddienst Azure, dat het nodig heeft om een commerciële zelfrijdende taxidienst op te zetten.

Door sterker in te zetten op technologie voor zelfrijdende auto's volgt het softwareconcern het voorbeeld van andere grote Amerikaanse techbedrijven. De samenwerking moet de concurrentie aangaan met Waymo van Google-moeder Alphabet. Eerder deze maand hintte het Zuid-Koreaanse automerk Hyundai bovendien op een samenwerking met Apple op het gebied van zelfrijdende auto's, hoewel het bedrijf verklaringen daarover later weer introk.

Beleggers beloonden het nieuws in de Amerikaanse ochtendhandel met een plus van bijna 7 procent voor het aandeel van General Motors. Met de investering wordt Cruise gewaardeerd op 30 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft 67% zegt kopen 6 stemmen
Microsoft Corp 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare