Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterke verbetering kapitaalbuffer NN'

Gepubliceerd op 17 augustus 2017 09:18 | Views: 3.230

NN Group 09:19

28,79 +0,39 (+1,37%)

AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft afgelopen kwartaal zijn kapitaalbuffer wezenlijk verbetert. De opbrengsten van de verzekeraar lagen daarbij in lijn met de verwachtingen. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een rapport. De bijdrage van Delta Lloyd was wel minder dan verwacht.

Het was voor het eerst dat NN de resultaten van het onlangs overgenomen Delta Lloyd in zijn cijfers opnam. De kapitaalbuffer van NN kwam op basis van de Europese solvabiliteitsrichtlijnen (Solvency II), uit op 196 procent. Dat betekende een verbetering met 16 procentpunt ten opzichte van het eerste kwartaal en ook beter dan de 186 procent die KBC voorzag.

De analisten wijzen op de verbeterde marktomstandigheden en de wijze waarop het NN is gelukt om op eigen kracht kapitaal aan te trekken. Door de verbetering schuiven de zorgen over de kapitaalbuffer van NN naar de achtergrond, aldus de marktvorsers. Lukt het NN daarbij om de integratie van Delta Lloyd tot een succes te maken dan zouden aandeelhouders kunnen gaan meeprofiteren.

Delta Lloyd

De operationele winst van Delta Lloyd viel met 49 miljoen euro wel fors lager uit dan voorzien. KBC rekende hier op 82 miljoen euro.

Het operationele resultaat van NN, exclusief Delta Lloyd, kwam uit op 365 miljoen euro. Daarmee presteerde NN ook iets minder dan kenners voorzagen. Maar dat kwam door een eenmalige post van 40 miljoen euro. Exclusief dat effect presteerde NN beter dan voorzien, vooral vooruitgeholpen door activiteiten in Nederland en Japan en door de divisie vermogensbeheer.

KBC handhaafde zijn koopadvies op NN met een koersdoel van 41 euro. Het aandeel NN noteerde omstreeks 09.25 uur 0,3 procent lager op 35,04 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 [verwijderd] 17 augustus 2017 18:55
    Delta Lloyd had de zaken beter voor elkaar dan velen vermoeden. NN heeft een koopje gedaan. Delta Lloyd is te goedkoop verkocht aan NN. Beleggers hebben niet kunnen profiteren van het herstel en van de Trumprally. Dit heeft alleen al 30% gescheeld van de overnamesom. Het geeft een vervelend gevoel de overname van Delta Lloyd.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare