Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Sterke verbetering kapitaalbuffer NN'

AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft afgelopen kwartaal zijn kapitaalbuffer wezenlijk verbetert. De opbrengsten van de verzekeraar lagen daarbij in lijn met de verwachtingen. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een rapport. De bijdrage van Delta Lloyd was wel minder dan verwacht.

Het was voor het eerst dat NN de resultaten van het onlangs overgenomen Delta Lloyd in zijn cijfers opnam. De kapitaalbuffer van NN kwam op basis van de Europese solvabiliteitsrichtlijnen (Solvency II), uit op 196 procent. Dat betekende een verbetering met 16 procentpunt ten opzichte van het eerste kwartaal en ook beter dan de 186 procent die KBC voorzag.

De analisten wijzen op de verbeterde marktomstandigheden en de wijze waarop het NN is gelukt om op eigen kracht kapitaal aan te trekken. Door de verbetering schuiven de zorgen over de kapitaalbuffer van NN naar de achtergrond, aldus de marktvorsers. Lukt het NN daarbij om de integratie van Delta Lloyd tot een succes te maken dan zouden aandeelhouders kunnen gaan meeprofiteren.

Delta Lloyd

De operationele winst van Delta Lloyd viel met 49 miljoen euro wel fors lager uit dan voorzien. KBC rekende hier op 82 miljoen euro.

Het operationele resultaat van NN, exclusief Delta Lloyd, kwam uit op 365 miljoen euro. Daarmee presteerde NN ook iets minder dan kenners voorzagen. Maar dat kwam door een eenmalige post van 40 miljoen euro. Exclusief dat effect presteerde NN beter dan voorzien, vooral vooruitgeholpen door activiteiten in Nederland en Japan en door de divisie vermogensbeheer.

KBC handhaafde zijn koopadvies op NN met een koersdoel van 41 euro. Het aandeel NN noteerde omstreeks 09.25 uur 0,3 procent lager op 35,04 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 mei Saxo ziet beleggersvertrouwen verder dalen
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2017 18:55
    Delta Lloyd had de zaken beter voor elkaar dan velen vermoeden. NN heeft een koopje gedaan. Delta Lloyd is te goedkoop verkocht aan NN. Beleggers hebben niet kunnen profiteren van het herstel en van de Trumprally. Dit heeft alleen al 30% gescheeld van de overnamesom. Het geeft een vervelend gevoel de overname van Delta Lloyd.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

45,740 10 mei
+0,260 +0,57%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links