Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Prognose sterk ASML ietwat behouden'

Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 09:02 | Views: 3.482

ASML 24 mei

170,40 +0,04 (+0,02%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chipmachinemaker ASML kwam door de bank genomen met sterke resultaten op de proppen, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal vielen iets lager uit dan voorzien. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.

De omzet van ASML over de eerste maanden van het jaar kwam uit boven de gemiddelde marktverwachting, benadrukt Goldman. Vooral de vraag naar DUV (Deep Ultraviolet) viel hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden. Ook bij de divisies Applications en Installed Base was volgens Goldman sprake van sterke resultaten.

Goldman wijst er verder op dat investeerders zullen letten op aanwijzingen over marktomstandigheden voor de afzet van chipmachines, en dan in het bijzonder bij de geheugenchips. Goldman hanteert een koopadvies op ASML.

Analisten van ING spraken van een comfortabele kwartaalupdate. Wel is er enige onzekerheid vanwege volume-orders, vooral in het segment van geheugenchips. ING hanteert ook een koopadvies op ASML. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.25 uur 2,3 procent hoger op 184,30 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ASML 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links