Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO co-financiert Duits bankierplatform voor mkb'ers

Gepubliceerd op 17 maart 2020 09:43 | Views: 1.880 | Onderwerpen: banken, Duitsland

ABN AMRO BANK N.V. 29 mei

7,21 -0,23 (-3,04%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO Ventures doet mee aan een nieuwe financieringsronde voor Penta, een Duitse platform voor zakelijk bankieren. Daarmee wil ABN AMRO de digitalisering versnellen.

Penta bestaat sinds eind 2017 en heeft zo'n 16.000 klanten. Ondernemers kunnen er snel een rekening openen en krijgen dan een Duits IBAN-nummer, pinpassen en andere financiële diensten. Penta-oprichter en -baas Marko Wenthin wil met zijn bedrijf het zakelijke bankieren voor het midden- en kleinbedrijf opnieuw gestalte geven door zoveel mogelijk diensten "onder één dak" aan te beiden.

Hugo Bongers, hoofd van de afdeling durfkapitaal van ABN AMRO laat weten dat hij achter die visie staat. "In Duitsland speelt Penta een cruciale rol bij het van binnenuit transformeren van zakenbankieren", aldus Bongers. Het is de elfde investering van ABN AMRO Ventures, een fonds dat 100 miljoen euro omvat en bedoeld is voor investeringen in vernieuwende techbedrijven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare