Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vodafone rekent op herstel na coronaklap in eerste jaarhelft

BERKSHIRE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Britse telecomconcern Vodafone Group rekent op een betere tweede helft van zijn gebroken boekjaar nadat het in de eerste helft kampte met flink lagere inkomsten als gevolg van de coronacrisis. Door de lockdowns en reisrestricties zag het onder meer zijn inkomsten uit roamingdiensten goeddeels verdampen.

De op een na grootste telecomprovider van Europa rekent voor het hele boekjaar dat loopt tot en met maart op aangepaste inkomsten van tussen de 14,4 miljard euro en 14,6 miljard euro. Dat is een iets gunstigere blik op de toekomst dan eerder, toen het bedrijf de inkomsten nog gelijk aan of net iets lager dan vorig jaar stelde. Toen was dit resultaat nog 14,5 miljard euro.

De aangepaste inkomsten daalden in de zes maanden tot en met september met 1,9 procent naar 7 miljard euro. De totale omzet daalde met 2,3 procent naar 21,4 miljard euro, als gevolg van lagere inkomsten uit roaming en een daling in de verkoop van mobiele telefoons. In dezelfde periode vorig jaar kwam de totale omzet nog uit op 21,9 miljard euro.

Beursgang

Verder wordt in de markten rekening gehouden met de opbrengsten die de beursgang van zendmastentak Vantage Towers begin 2021 moet opleveren. Die beursgang zou zo'n 4 miljard euro moeten opleveren, meldde Bloomberg eerder op basis van ingewijden.

Vodafone-topman Nick Read wil het geld deels gebruiken om de 44 miljard euro schuld terug te brengen. Ook hoopt hij met de opbrengsten netwerk-upgrades te kunnen financieren. "Covid-19 en de lagere opbrengsten uit roaming door reisbeperkingen zorgen momenteel voor onduidelijkheden in onze commerciële vooruitgang", aldus de topman.

Read probeert ook de uitdijende activiteiten te versimpelen en resultaten in moeilijke markten zoals Spanje te laten stabiliseren. Daar was onrust ontstaan door een mogelijke fusie met Spaanse rivaal Masmovil Ibercom. Vodafone probeert verder de kosten te drukken bij service centers, goed voor een derde van de kostenbesparingen. Er zijn de afgelopen jaren al duizenden banen verdwenen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '22 Vodafone boekt hogere omzet
  2. feb '22 Franse Iliad wil Italiaanse tak Vodafone overnemen - media 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VODAFONE GROUP PLC

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

VODAFONE GROUP PLC

0,798 09 mei
+0,009 +1,14%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links