Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Euronext op koers wat betreft kosten'

Gepubliceerd op 16 mei 2019 10:03 | Views: 948 | Onderwerpen: Euronext

Euronext 15:58

84,40 +1,25 (+1,50%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Euronext ligt op koers om de kosten dit jaar volgens plan binnen de perken te houden. Dat zegt een analist van ING naar aanleiding van de sterke kwartaalcijfers van het beursbedrijf. Ook andere marktvorsers waren positief. De winst was stukken beter dan alom door kenners was voorzien.

Euronext kwam eerder met de doelstelling om de kostenaanwas dit jaar beperkt te houden tot lage enkelcijferige groei. Uitgaande van het kostenniveau in het eerste kwartaal, lijkt dat wel te gaan lukken, denkt ING.

De exploitant van de beurzen in onder meer Amsterdam, Parijs en Brussel kende in de voorbije verslagperiode verdere groei, onder meer dankzij de eerdere overname van de Ierse beurs. Die telt pas sinds het tweede kwartaal van vorig jaar volledig mee in de resultaten.

Positief

De nettowinst daalde wel met 6,6 procent tot 56,1 miljoen euro. Maar kenners hadden hier op een grotere terugval gerekend. Volgens ING vielen onder meer de belastingen voor het bedrijf lager uit dan voorzien.

Een analist van Citi noemt zowel de omzet als de winst beter dan de consensus, wat volgens hem positief is voor de waarde van het aandeel. Hij hoopt dat Euronext snel meer informatie kan geven over de plannen om Oslo Børs in te lijven.

Achter het bod

Euronext is om de Noorse beursuitbater in een overnamestrijd verwikkeld met het Amerikaanse Nasdaq, maar lijkt deze in zijn voordeel te beslechten. Meer dan de helft van de aandeelhouders staat achter het bod van Euronext. Bij JPMorgan wijst een analist erop dat het inlijven van Oslo Børs "strategisch verstandig" is en de winst in 2020 met een eencijferig percentage kan stuwen.

ING handhaaft zijn koopadvies voor Euronext, met een koersdoel van 65 euro. Het aandeel zat donderdag in de lift. Omstreeks 09.55 uur noteerde Euronext 1,9 procent hoger op 62,30 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare