Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vertrouwen Duitse belegger veert sterk op

Gepubliceerd op 16 februari 2021 12:50 | Views: 1.486 | Onderwerpen: Duitsland

MANNHEIM (ANP/BLOOMBERG) - Duitse beleggers zijn in februari onverwachts veel positiever geworden over de ontwikkeling van de economie de komende maanden. Het vertrouwen dat ze hebben bereikte weer het niveau van augustus, meldt onderzoeksinstituut ZEW. Economen hadden juist gerekend op een afname van het vertrouwen.

De Duitse economie is van groot belang voor de Nederlandse. Onze oosterburen doen het al sinds het begin van de coronacrisis relatief goed. De sterke industrie herstelde zich na een dip begin vorig jaar gaandeweg, daarbij geholpen door export naar onder meer China. Ook de Nederlandse industrie profiteert daarvan, want veel Nederlandse bedrijven zijn toeleveranciers van Duitse ondernemingen.

"De financiële markten zijn optimistisch over de toekomst", stelt ZEW-president Achim Wambach vast. "Ze zijn vol vertrouwen dat de Duitse economie de komende zes maanden zal groeien." Met name de uitgaven van consumenten en de omzet van winkels zullen de komende maanden veel herstel laten zien, denken de beleggers. Die waren door de lockdown in Duitsland de laatste tijd weer achtergebleven.

Ze rekenen er dan ook op dat de inflatie weer aantrekt. Die was de afgelopen tijd negatief in Duitsland, mede omdat de regering een tijdelijke btw-verlaging invoerde vanwege de coronacrisis. Als gevolg van de toenemende inflatie zou ook de rente weer wat kunnen stijgen, denken de beleggers. Over de huidige situatie van de economie waren de beleggers juist iets minder positief gestemd.

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare