Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Chinese Uber-concurrent haalt 7 miljard op'

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Didi Chuxing, dat ook wel bekendstaat als het Chinese Uber, heeft 7 miljard dollar opgehaald met een recente financieringsronde. Dat meldden ingewijden aan The Wall Street Journal.

Eerder werd al bekend dat Apple 1 miljard dollar in Didi heeft geïnvesteerd. Verder hebben ook Chinese partijen geld gestoken in het onlinetaxibedrijf, dat inmiddels ruim 25 miljard dollar waard zou zijn. Didi zou volgend jaar een beursgang in New York wil maken.

Dinsdag werd nog gemeld door The Wall Street Journal dat concurrent Uber tot 2 miljard dollar wil ophalen bij investeerders. Uber zou nu 68 miljard dollar waard zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juni 2016 16:57
    In Amsterdam rijden er nu ook Opel Asconas van 10 jaar oud voor de app, ze zitten nu aan de absolute onderkant van de markt, ook qua prijsnivo.
    Ze proberen blijvend marktaandeel te kopen door op elke rit vele euros bij te leggen.

    Vanaf i juli moeten alle autos die voor de app rijden een blackbox(BCT) ingebouwd hebben, het gros heeft nog helemaal niets ingebouwd.

    Het bedrijf gaat dus weer de wetgeving trotseren, kan Nellie Pepper Smit Kroes haar invloed te gelde maken door het app-bedrijf boven de wet te stellen?..lees: geen BCTs in de autos!

    De kwaliteit is erg mager geworden: zeer jonge chauffeurs, duidelijk geen echte chauffeurs, social return, vluchtelingen ed.

    In Utrecht geen ubers meer te krijgen, buiten Amsterdam zeker geen groei meer.

    Pickmeup is vandaag begonnen om het hoger segment te bedienen met dikke autos en professionele chauffeurs met alle luxe die daarbij hoort voor normale taxiprijzen.

    Uber is niet meer hip, het is een parasiterend bedrijf, zeker geen startup meer, een belasting ontwijkend vehikel dat geruisloos van de markt mag verdwijnen.....
  2. [verwijderd] 15 juni 2016 17:05
    €7 miljoen verbranding per dag wereldwijd, 365 dagen per jaar, China alleen al $1 miljard per jaar.

    Ik vrees voor de Arabs die er voor $3,5 miljard zijn ingelegd, kort geleden nog.
    Vandaag nog een andere aankondiging van $2 miljard ophalen via wat leningen die in de markt gezet moeten worden.

    India: Ola wint het duidelijk van uber, recent zijn er nog >20.000 chauffeurs overgestapt van uber naar Ola om slechte ervaringen met de eerste.

    In Amsterdam groeit de taximarkt, meer ritjes, meer passagiers, maar de groei van autos gaat nog veel sneller, de passagier is duidelijk De Winnaar.

    Locals doen het dus altijd beter dan de binnendringer.
  3. [verwijderd] 15 juni 2016 17:14
    Didi wint het dus van uber in China, er is echt een oorlog gaande nu, beide rijden onder de reeele kostprijs, de Chinese passagier is blij.

    China kan de ondergang van uber worden, ze gaan zeker niet toegeven, toekomstige geldschieters ook niet!

    Uber wordt nu op bijna $70 miljard weggedroomd, elke miljard dollar investering met een multiplyer van 6-8 eroverheen om de investeerders te paaien, ze zijn abuis......
  4. Moker88 15 juni 2016 17:32
    Nou nou.. Ik kon laatst voor 22 euro van Amsterdam zuid naar Schiphol, in een E-klasse met ervaren chauffeur die ongetwijfeld ook voor een tto rijdt, incl trambaanontheffing en tx keurmerk stickers zaten er gewoon op. Een hele hoop taxi-chauffeurs beunen gewoon bij via Uber. De grap was dat hij bij aankomst op Schiphol direct een melding kreeg voor een beladen terugrit. Ik was zeer sceptisch maar ze lijken de boel hier gewoon goed op orde te hebben. Diezelfde chauffeur zou onder de vlag van een wat kleinere tto hoogstwaarschijnlijk onbeladen terug rijden naar Amsterdam, dus de verdiensten lopen niet ver uit een.

    Ik ken de markt ook een beetje, bct is niet onoverkomelijk, voor 1500 euro kunnen ze er zo weer tegen aan, de startende chauffeur mag 'm ook nog eens in een klap afschrijven. Dat is dus een week of anderhalf aan inkomsten.

    Wat auto's betreft, tsja, er zitten wrakken tussen, die zie ik ook rondrijden, maar ook zat gloednieuwe leasebakken van Jaguars tot aan de Toyota Prius, de meeste klanten zullen het wel best vinden. En zo niet kunnen ze nog altijd UberBlack boeken, dat zijn 99% gewone taxichauffeurs, maar dan in ieder geval een luxe wagen niet ouder dan 5 jaar, gegarandeerd. Terwijl je bij de normale centrales toch nog wel eens door een oudere stationcar of vw Touran wordt opgehaald.

    Hier in Nederland zitten ze sowieso geramd, ze voldoen geheel of bijna helemaal aan de regelgeving, betalen netjes de Nederlandse belastingen en ze concentreren hier nogal wat IT activiteiten. Daarnaast maken ze volop gebruik van de mooie fiscale gelegenheden die Nederland biedt. Ze betalen bijvoorbeeld wereldwijd chauffeurs uit middels een dochterbedrijfje aan de Vijzelstraat. Ik denk dat ze hier geen strobreed in de weg wordt gelegd.

  5. aandeeltje! 15 juni 2016 17:44
    Lijkt me allemaal verliesgevend voor de freelancer. Komt ie nog wel achter als de auto kaduuk is en beseft dat ie ook nog ib aangifte moet doen.
    Uber haalt gewoon geld op bij de investeerders ter betaling van salarissen en boetes, juridische procedures etc...och met een paar miljard kun je er weer even tegenaan. Zo'n app is niet zo duur verder.
  6. [verwijderd] 15 juni 2016 17:48
    Ik heb het dan voornamelijk over de autos die sec voor de app rijden: alleen blauwe kentekenplaten, geen lichtbak, voor de rest niets ingebouwd in het dashbord, ik vind het echter wel rustgevend ogen, geen schermpjes en keuringskaarten aanwezig.

    Voor die 22 euro(de app legt er 15 euro op toe) naar SPL kan de uber-chauffeur niet leven, het is kortstondig succes voor een ex-werkloos persoon, op termijn zal hij stoppen of overstappen naar een "TTO"

    De ILENT gaat begin juli binnenvallen daar aan de Vijzelstraat(niet de eerste keer)...de hele fijne belastingconstructie hier in Amsterdam is een doorn in het oog van de ons omringende landen.

    Bij lux en black zijn het gewoon centrale autos met nette chauffeurs met inderdaad de lichtbak op het dak en de tariefkaarten op de ramen, ik heb daar geen probleem mee.

    Op SPL lobbien ze nu voor een eigen pick-up point, de Teslas beneden zullen niet blij zijn, betalen echt veel geld als "echte Schiphol taxi"

    >50% uber-autos gaat zonder BCT rondrijden, ben benieuwd of de instanties hierop gaan controleren en handhaven....steeds meer aanbod voor de passagier, we moeten hier blij mee zijn!
  7. Traveler@repair 15 juni 2016 18:23
    Het is een aangestuurd systeem, door de wetgever mogelijk gemaakt in goed overleg.
    Kijk maar naar TNT en PostNL, de goed gesalarieerde postbesteller en pakjesbezorger ingeruild voor "eigen ondernemers" die zelf verantwoordelijk zijn voor de auto, lease veelal daardoor afhankelijk van.., 60-80 uur per week maken om rond te kunnen komen.
    Hier zien we hetzelfde gebeuren. Taxichauffeurs 100% verantwoordelijk voor eigen auto of leasebak, moeten 60-80 uur per week draaien om krap rond te kunnen komen.
    Welke branche wordt de volgende slavenmarkt ?

    Let op: als een klein bedrijf zo iemand aanstelt, mag dat niet, die chauffeur moet minstens 3 opdrachtgevers hebben.
    Bij PostNL en TNT moet de chauffeur tekenen dat hij voor niemand anders gaat rijden en reklame van TNT of PostNL op zijn bus zet !

    We zijn aardig opweg naar een aangestuurde samenleving van een paar multinationals die op hun beurt weer 100% afhankelijk worden van "investeerders" lees: banken, waar de bijvoorbeeld de ECB richtlijen voor afgeeft hoe het moet, ja MOET !

    Het gevolg is dat de samenleving gaat bestaan uit heel bezige mieren EN uitkeringsgerechtigden. Allemaal zonder nog enige ruimte voor enige vrije besteding van ontvangen gelden. Met als direcdt gevolg dat het MKB, de middenstand, eveneens geen vrij besteedbaar inkomen kan genereren.

    Welkom op de slavenplantage, nu nog een chip in je kop in samenwerking met een nieuwe wereldmunt en de aangestuurde, puppet, overheid kan op afstand jouw toegang tot je eigen rekening enz. eenvoudig blokkeren. Weten waar je bent, erger, je leven simpel beeindigen.

    Slaaf zijt gij en tot stof zult gij wederkeren.

    Vrijheid ?

    Misschien nog in Rusland of China als ze het kunnen trotseren.

    oftewel:
    what you resist is what you get.

    Rusland en China vonden kapitalisme het slechtste wat er was, momenteel zijn de meeste miljardairs op deze planeet te vinden in Rusland en China.

    De VS en Europa suugden op het communisme...

    Hier wordt stilaan steeds meer de slavenarbeid ingevoerd, die elders stilaan wordt afgeschaft.

    Kijk er maar eens naar !
  8. [verwijderd] 15 juni 2016 18:32
    2x een ZZP-er aan de deur gehad voor aflevering hetzelfde poststuk, niemand aanwezig, voor deze twee handelingen krijgt hij NIETS hoorde ik later.
    De witte sprinterbus met klein logo en de tekst "ik rijd in opdracht van Post.nl" doet inderdaad onprettig aan, keihard volume maken, elke dag weer....

    Bij uber mogen ze een contract tekenen met, kort samengevat in Jip en Janneke taal: wij mogen alles, u mag niets.

    Amsterdammers bellen of appen toch liever weer een centrale auto, er is altijd wat in de buurt...
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links