Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB: beleggers TMG worden uit lijden verlost

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Telegraaf Media Groep (TMG) zullen waarschijnlijk erg blij zijn met het overnamebod dat het Belgische Mediahuis zou hebben gedaan op het Nederlandse mediabedrijf. Volgens adjunct-directeur Errol Keyner van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) worden zij hiermee ,,uit hun lijden verlost''.

Mediahuis zou een bod van 5,25 euro per aandeel hebben gedaan op TMG, de helft meer dan de huidige beurskoers. ,,Dit bod biedt een geweldige ontsnapping voor aandeelhouders uit een onderneming met een zwalkend beleid en een ongeloofwaardige strategie om geld te verdienen. Het blijft natuurlijk erg lastig om geld te verdienen in de markt waarin TMG opereert'', aldus Keyner.

Ongeveer 40 procent van aandelen TMG is in handen van de familie Van Puijenbroek. Keyner denkt dat achter de schermen er al een deal is gemaakt tussen Mediahuis en de grootaandeelhouder over een overname. Het zal volgens hem dan ook een vriendelijk bod zijn van de Belgen, met zeer grote kans van slagen.

De resultaten van TMG staan zwaar onder druk door de zwakke advertentiemarkt. Het bedrijf is bezig met een ingrijpende reorganisatie om kosten te besparen en de winstgevendheid te verbeteren. Mediahuis is daarentegen flink winstgevend. Volgens Keyner hebben de Belgen mogelijk ,,het juiste recept'' om waarde uit TMG te persen.

Keyner denkt niet dat de overname op bezwaar zal stuiten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de VEB-directeur blijft er voldoende concurrentie in het Nederlandse medialandschap over als TMG in Belgische handen zou vallen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links