Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Crédit Agricole profiteert van zakenbankactiviteiten

Gepubliceerd op 14 februari 2020 07:57 | Views: 1.029

Crédit Agricole 08 apr

6,72 +0,02 (+0,24%)

MONTROUGE (AFN/BLOOMBERG) - Crédit Agricole heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar geprofiteerd van zijn zakenbankactiviteiten. Dat is goed nieuws voor de Franse bank die worstelt met zijn consumententak, waar onder meer spaargeld onder valt. Die consumentendivisie verkeert nu in zwaar weer vanwege de lage rente.

De Franse bank wist in de meetperiode zijn baten bij de zakenbank met de helft op te voeren. Alle onderdelen van die tak deden goede zaken. Zo brachten activiteiten als handel in aandelen en obligaties meer geld in het laatje. Ook was er veel vraag naar advies en begeleiding bij financiële transacties als uitgiftes van effecten. Amundi, de vermogensbeheerder Crédit Agricole, had eveneens te maken met een opsteker. Het financiële concern kreeg meer opdrachten binnen om grote sommen geld te beleggen.

De betere prestaties bij de zakenbank en het vermogensbeheer hielpen Crédit Agricole aan een winst van een kleine 1,7 miljard euro. Dat was meer dan wat analisten hadden verwacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Crédit Agricole 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Crédit Agricole

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare