Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkoop pand zorgt voor winst Hudson's Bay

VANCOUVER (AFN/RTR) - Warenhuisketen Hudson's Bay (HBC) heeft het eerste kwartaal van zijn boekjaar afgesloten met zwarte cijfers. Dat onder de streep een plus resteerde, dankt de keten louter aan de verkoop van een winkelpand in New York, wat 817 miljoen Canadese dollar (543 miljoen euro) opleverde.

HBC sloot de meetperiode af met een winst uit voortgezette activiteiten van 275 miljoen Canadese dollar. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 398 miljoen Canadese dollar. Exclusief eenmalige posten was wederom sprake van een tekort. Daar werd door kenners in doorsnee ook rekening gehouden, maar het verlies viel evenwel hoger uit dan geraamd.

Het bedrijf zag de kwartaalomzet met 3,3 procent dalen, onder meer doordat het meerdere winkels sloot. De vergelijkbare omzet viel 2,1 procent lager uit.

Een groep aandeelhouders van HBC wil het bedrijf van de aandelenbeurs halen. Daar heeft het 1,7 miljard Canadese dollar voor over. Ook wil het af van de Europese bezittingen, die minder dan verwacht presteren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links