Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Talps koopt opnieuw klein plukje aandelen TMG

LAREN (AFN) - Talpa heeft dinsdag 2141 aandelen in de Telegraaf Media Groep (TMG) bijgekocht voor een gemiddelde prijs van 6,50 euro per stuk. Dat maakte het bedrijf van televisiemagnaat John de Mol dinsdag bekend.

Op het totale aandelenbezit van Talpa (ruim 13,5 miljoen stuks) is het aantal bijgekochte aantal vrijwel te verwaarlozen. Het bedrijf heeft nog altijd een belang van 29,16 procent in TMG.

De Mol wil TMG helemaal inlijven, maar de kans dat dit lukt lijkt klein. Er ligt een rivaliserend bod van NRC-eigenaar Mediahuis en huidige grootaandeelhouder de familie van Puijenbroek. Dat is weliswaar lager, maar die twee partijen hebben samen al een ruim meerderheidsbelang.

Procedure ingetrokken

De Mol probeerde eerder via de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam af te dwingen dat TMG, dat al had ingestemd met het bod van Mediahuis, alsnog met hem om tafel zou gaan. Het hof wees dat verzoek evenwel af. Zaterdag werd bekend dat de mediamagnaat een andere procedure waarin hij de Onderneminsgkamer verzocht een onderzoek in te stellen naar het beleid bij TMG, heeft ingetrokken.

Talpa heeft nog geen biedingsbericht gepubliceerd, maar liet afgelopen weekeinde weten dat dit op korte termijn valt te verwachten. Mediahuis heeft zijn definitieve voorstel al wel openbaar gemaakt. De periode waarin aandeelhouders van TMG hun stukken kunnen aanbieden aan het Belgische bedrijf, loopt donderdag af.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links