Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Trump: VS dicht bij 'grote deal' met China

Gepubliceerd op 12 december 2019 16:33 | Views: 7.947 | Onderwerpen: China, Donald Trump, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten zijn heel dicht bij een grote handelsdeal met China. Dat liet president Donald Trump weten op Twitter. Volgens Trump willen beide partijen graag een handelsovereenkomst sluiten.

Daarmee lijken beide economische grootmachten verdere toenadering te hebben gevonden in het slepende handelsconflict. Komende zondag zouden nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen ingaan. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden deze te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen, meldden bronnen aan zakenkrant The Wall Street Journal.

Op de financiële markten vielen de positieve geluiden aan het handelsfront in goede aarde. Op de beurzen in Europa en New York waren duidelijke plussen te zien.

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Matthijs1975 12 december 2019 17:12
  Als de importheffingen van a.s. zondag worden geschrapt is dat positief maar ik geloof nog steeds niet in een fantastische eerste deal. Het betekend echter wel dat er door de VS en China nog steeds wordt onderhandeld. Gaan de tarieven zondag wel in dan is de boel geklapt en komt er tot de eerst volgende presidentsverkiezingen in de VS geen deal of Trump moet veel water bji de wijn doen maar dat is alleen maar gezichtsverlies.
 2. chogogo 12 december 2019 17:34
  quote:

  DeepSpaceHorizon schreef op 12 december 2019 17:24:


  Deal of geen deal, de Amerikaanse indices staan skyhigh en laten dit jaar plussen zien van 30% of meer... Hoe lang kan dat nog standhouden.
  En die tweets neigen toch steeds meer naar beursbeïnvloeding.


  Wat vind jij van de zware min in 2018? Of denk je dat er ieder jaar een min gedraaid moet worden? Dan zat je niet op dit medium. Ergens moet gecompenseerd worden om gemiddeld 7% per jaar te draaien.
 3. forum rang 5 Post Mortem 12 december 2019 19:13
  quote:

  chogogo schreef op 12 december 2019 17:34:


  [...]

  Wat vind jij van de zware min in 2018? Of denk je dat er ieder jaar een min gedraaid moet worden? Dan zat je niet op dit medium. Ergens moet gecompenseerd worden om gemiddeld 7% per jaar te draaien.


  Een zware min? Geen dubbele cijfers in de min dus dat viel reuze mee, en dan heb je ook nog uitgekeerde dividend. Nasdaq +33% dit jaar. (tijdig) Winst nemen lijkt me dan geen overbodige luxe.
 4. forum rang 7 Kaviaar 12 december 2019 19:20
  quote:

  Cheffers schreef op 12 december 2019 16:57:


  Ik geloof er niks van.


  Ik denk dat Trump een goede deal gaat sluiten. Hij stopt met zijn neventaak als president en hij voert geen extra importheffingen uit. De Chinezen kopen daarentegen een paar tractors. Dat zou een fantastische deal zijn! Hij wordt beursgoeroe....

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare