Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Export groeit met 1 procent

Gepubliceerd op 12 september 2019 06:58 | Views: 837

DEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in juli 1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is ongeveer gelijk aan de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

In juli groeide vooral de export van chemische producten, machines en voedingsmiddelen. Daarentegen kromp opnieuw de export van elektrotechnische apparatuur. Het volume van de import was in juli 3,3 procent hoger dan een jaar eerder. De groei van de import en de export werd wederom gedrukt door een, niet bij naam genoemd bedrijf dat vanaf oktober vorig jaar een deel van zijn activiteiten heeft verplaatst naar een ander land.

Volgens de zogeheten exportradar van het statistiekbureau zijn de omstandigheden voor de export in september iets gunstiger dan in juli. Dat komt vooral doordat de jaar-op-jaarontwikkeling van de wisselkoersen verbeterde.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare