Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Onwaarschijnlijk dat Microsoft deal sluit voor koop TikTok'

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 18:57 | Views: 4.315

Microsoft 24 sep

204,30 0,00 (0,00%)

Microsoft Corp 25 sep

207,82 +4,63 (+2,28%)

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Het is niet waarschijnlijk dat Microsoft met TikTok-eigenaar ByteDance een deal overeenkomt voor de verkoop van zijn Amerikaanse activiteiten. In plaats daarvan wil het Chinese bedrijf de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om een verbod in te stellen aanvechten, schrijft de Hongkongse krant South China Morning Post op basis van ingewijden.

ByteDance bereidt zich niet alleen voor op juridische stappen, maar ook op een pr-offensief. Het bedrijf doet dat nadat het in eigen land steeds meer kritiek kreeg dat het zich te makkelijk neerlegde bij het dreigende verbod.

Daar komt bij dat Microsoft een veel te laag bod neerlegde voor de activiteiten in de Verenigde Staten en drie andere Engelstalige landen, stellen de ingewijden in de krant. Zij schatten de kans op een overeenkomst niet hoger in dan een op vijf en zeggen dat het bod van Microsoft vergelijkbaar was met het "beroven van iemand terwijl zijn huis in brand staat". De kans dat Twitter TikTok koopt zou nog kleiner zijn. Dat socialemediabedrijf zou "simpelweg niet genoeg geld" hebben. De waarde van TikTok werd voor de maatregel van Trump geschat op 50 miljard dollar.

Trump heeft per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan verkocht is. De populaire filmpjesapp verzamelt volgens Amerikaanse politici te veel data van zijn gebruikers en die zou zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, denken ze.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft 70% zegt verkopen 10 stemmen
Microsoft Corp 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Microsoft Corporation

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Microsoft Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 jan de vakman 10 augustus 2020 19:51
  Opnieuw zie je hoe het hele verhaal gebazeerd is op niet te bewijzen veronderstellingen,ik zou nu eens graag,duidelijke,niet te loochenen bewijzen zien,zaterdag zat ik naar een video van de 15 snelste treinen ter wereld te kijken,toevallig,nu ja ik denk dat het zeker geen toeval is;de 3 snelste rijden in china!!
  Word het niet eens hoogtijd dat die lieve republiekijnen,die lompe nep chritelijke zakenman gaan vervangen voor een echt christelijk wijs politicus,bijv Pence,ik zou het een heerlijke verademing vinden en de chinese christenen ook denk ik!
  De topkapitalistische staat van de wereld vraagt meer dan ooit naar wijs,liefdevol leiderschap,doorkneed met een gezond stuk zelfspot en humor,komt die man er niet,dan vagen die chineesjes op alle gebied amerika van het wereldtoneel,binnen 2 jaar,trumpje sloopt voorlopig heel behoorlijk zijn eigen bedrijfsleven!!van hem geld; zo als de waard is zo vertrouwt hij zijn gasten!!
 2. forum rang 4 jan de vakman 10 augustus 2020 21:06
  Laat die warrige filosoof je dan nog maar een voorbeeld geven,ik heb me door een oxxio slimmerik om laten praten om via hen beeld internet en tel van kpn af tenemen eerst had ik ziggo,ik schrok me wezeloos dat ik het kpn modem aan moest sluiten op die 2 oude telefoon lijntjes,eerst leek het ook een dikke kat in de zak,maar binnen 3 dagen heb ik sneller internet,een glashelder beeld,mooier dan ooit te voren en ook nog eens you tube op mijn grootbeeld,schitterend om andre nieuwkoop of gert van den Hoef bezig te zien,ik denk dat dit techno wonder komt door het modern ogende kpnmodem,waar op staat;made in china!
  Daarom vind ik het bijzonder triest dat de top kapitalistische natie,niet eens fatsoendelijke,geschikte kandidaten voor hun first man kunnen leveren,de 1 moet van achter de geraniums het verkiezingsspel gaan gadeslaan,gezien zijn leeftijd,de ander is een grote lompe olifant in de porseleinkast,ik ben bang dat dit op trieste wijze de staat van de machtige usa tekent!!
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare