Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winsten op Wall Street dankzij Mexicodeal

Gepubliceerd op 10 jun 2019 om 22:13 | Views: 3.978

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico gaf steun aan het sentiment op Wall Street. Verder zorgde overnamenieuws voor reuring en bleven de handelsspanningen tussen de VS en China de gemoederen bezighouden.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 26.062,68 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2886,73 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1,1 procent tot 7823,16 punten.

De VS en Mexico bereikten een deal over de aanpak van migratie. De invoering van importheffingen op Mexicaanse producten van 5 procent is daardoor voor onbepaalde tijd opgeschort, zo liet president Donald Trump weten.

VS en China

Verder zei Trump in een interview dat China een handelsdeal zal sluiten met de VS omdat de Chinezen wel moeten komen tot een overeenkomst. Peking heeft al laten weten open te staan voor nieuwe handelsgesprekken op topniveau. Trump en de Chinese president Xi Jinping zouden later deze maand op een G20-top een ontmoeting hebben.

Industrieel concern United Technologies (min 3 procent) maakte bekend defensiebedrijf Raytheon (plus 0,7 procent) over te nemen voor een bedrag van 74 miljard dollar. Samen worden ze een van de grootste defensie- en luchtvaartbedrijven ter wereld. Softwaremaker Salesforce (min 5,3 procent) kondigde op zijn beurt aan branchegenoot Tableau Software (plus 34 procent) over te nemen voor bijna 16 miljard dollar.

Boeing

De koers van vliegtuigmaker Boeing was vrijwel onveranderd. Luchtvaartmaatschappij American Airlines (min 0,5 procent) zei de gewraakte Boeing-toestellen van het type 737 MAX langer aan de grond te houden dan eerder voorzien. De toestellen worden al maanden aan de grond gehouden, na twee rampen met 737 MAX-toestellen in korte tijd.

Uber Technologies kondigde wisselingen in zijn top aan en verloor 3,5 procent. Barney Harford, de operationeel directeur, en marketingdirecteur Rebecca Messina ruimen het veld bij het taxibedrijf.

De euro noteerde 1,1318 dollar tegen 1,1311 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent minder op 53,33 dollar. Brentolie zakte 1,5 procent tot 62,32 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Weert=No.1
0
Mexicaanse feestvreugde zal wel weer snel over zijn. Nu gaan ze praten met
XI Jin - Ping-Pong om het Westen te "Redden".
RSIman
0
De VS en Mexico bereikten een deal over de aanpak van migratie. De invoering van importheffingen op Mexicaanse producten van 5 procent is daardoor voor onbepaalde tijd opgeschort, zo liet president Donald Trump weten.

Nu hoeft president Donald Trump ook geen MUUR meer te bouwen deze oplossing is goedkoper.
Mexico zelf de grens laten bewaken en mochten er toch mensen over de grens gaan dan krijgt Mexico importheffingen. En zo niet dan krijgen ze eigenlijk gewoon wat er voor overeenkomst was... Amerika - Mexico 1 - 0
dasokwat
0
quote:

RSIman schreef op 10 jun 2019 om 22:44:Nu hoeft president Donald Trump ook geen MUUR meer te bouwen deze oplossing is goedkoper.
Mexico zelf de grens laten bewaken en mochten er toch mensen over de grens gaan dan krijgt Mexico importheffingen. En zo niet dan krijgen ze eigenlijk gewoon wat er voor overeenkomst was... Amerika - Mexico 1 - 0


Je hoeft inderdaad geen profeet te zijn om te kunnen voorspellen dat Trump wint nu op Mexico en binnen 2 maanden van Xi ook.
China staat met de rug tegen de muur en moet alleen een excuse vinden, zodat het lijkt dat ze ook nog een beetje gewonnen hebben.

Ik verwacht dat Trump even goed wel door gaat met zijn muur, dat ik makkelijker voor zowel de mexicaanse patrouilles, als de VS grens wacht. (en om Nancy te pesten)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links