Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groen licht EU voor megadeal farmaceuten VS

Gepubliceerd op 10 januari 2020 15:13 | Views: 2.977 | Onderwerpen: Europa, Verenigde Staten

Galapagos 17:36

104,25 -7,55 (-6,75%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie is onder voorwaarden akkoord met de megaovername van de Amerikaanse farmaceut Allergan door zijn branchegenoot AbbVie. Allergan moet daarvoor wel zijn medicijn voor de behandeling van darmziektes, dat nog in ontwikkeling is, verkopen. Daarmee gaan de Amerikanen akkoord.

AbbVie maakte vorig jaar bekend zo'n 63 miljard dollar op tafel te leggen voor Allergan. De jaarlijkse omzet van het fusiebedrijf bedraagt circa 48 miljard dollar met een aanwezigheid in meer dan 175 landen. De aandeelhouders van AbbVie zullen na afronding van de deal 83 procent van het nieuwe fusiebedrijf bezitten en de rest is voor de aandeelhouders van Allergan.

AbbVie is onder meer actief met middelen tegen reuma en psoriasis. Allergan is vooral bekend van botox. Door samen te gaan willen de bedrijven hun marktposities versterken, sterker groeien en financiële voordelen realiseren.

Het afstoten van het medicijn van Allergan is volgens de commissie nodig uit mededingingsoverwegingen. Het zorgt ervoor dat mensen met darmziektes in de toekomst een brede keuze aan behandelingen hebben en verzekerd zijn van redelijke prijzen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare