Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Weinig impact afschrijving bij Van Lanschot'

Gepubliceerd op 10 januari 2020 09:51 | Views: 2.401

Van Lanschot Kempen NV 09 apr

13,10 +0,12 (+0,92%)

AMSTERDAM (AFN) - De afschrijving van 35 miljoen euro op goodwill die Van Lanschot Kempen voorbeurs deed zal nauwelijks invloed hebben op de waardering van het aandeel. Dat concluderen kenners van ING. Zij wijzen er op dat sprake is van een papieren afschrijving, mede als gevolg van gewijzigde boekhoudregels.

ING benadrukt dat de afschrijving ook geen invloed heeft op de liquiditeitspositie en de CET 1-ratio van de onderneming. Dit laatste omdat bij de bepaling daarvan goodwill al wordt afgetrokken. Ook het dividendbeleid van Van Lanschot wordt niet geraakt. De vermogensbeheerder blijft 50 tot 70 procent van de onderliggende winst uitkeren.

Al met al rekent ING niet op een grote reactie op de beurs. De analisten blijven bij hun koopadvies met een koersdoel van 22 euro. Het aandeel Van Lanschot Kempen noteerde vrijdag tegen 09.35 uur 0,5 procent lager op 19,68 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Van Lanschot Kempen NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare