Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Allianz boekt bijna kwart meer winst

Gepubliceerd op 9 nov 2018 om 07:39 | Views: 1.556

Aegon 22 mrt

4,31 -0,23 (-5,05%)

ALLIANZ SE NA O.N. 22 mrt

196,44 -1,16 (-0,59%)

MÜNCHEN (AFN) - De Duitse verzekeraar Allianz heeft in het derde kwartaal bijna een kwart meer winst behaald. Het financiële concern boekte hogere inkomsten bij de activiteiten rond schade- en letselverzekeringen en levens- en zorgverzekeringen. Ook met vermogensbeheer deed de onderneming goede zaken.

De nettowinst steeg op jaarbasis met bijna 24 procent tot meer dan 1,9 miljard euro. De baten van Allianz gingen met bijna 8 procent omhoog tot 30,5 miljard euro. Bij de schade- en letseldivisie klommen de inkomsten met 3,6 procent tot 12 miljard euro en bij zorg en leven was een groei van meer dan 11 procent tot 16,8 miljard euro te zien. Volgens het bedrijf werd geprofiteerd van lagere claims voor natuurrampen en groei van premies.

De omzet uit het vermogensbeheer bedroeg 1,7 miljard euro, een stijging van meer dan 12 procent. Volgens Allianz bereikte het vermogen onder beheer voor het eerst het niveau van meer dan 2 biljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Aegon 100% zegt kopen 3 stemmen
ALLIANZ SE NA O.N. 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALLIANZ SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links