Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Basic-Fit regelt flexibiliteit tegen kleine korting'

Gepubliceerd op 9 juni 2020 09:15 | Views: 3.901

Basic-Fit 15 jan

31,05 -0,50 (-1,58%)

HOOFDDORP (AFN) - Basic-Fit heeft extra flexibiliteit geregeld tegen een kleine korting. Dat zeggen analisten van KBC Securities over de uitgifte van nieuwe aandelen door de sportscholenuitbater. Daarbij werd ruim 133 miljoen euro opgehaald.

Het bedrijf gaf welgeteld 5.333.333 nieuwe aandelen uit via een versnelde bookbuildprocedure. Ze werden geplaatst voor 25 euro per stuk, wat neerkomt op een korting van 1,4 procent op de slotkoers van maandag. Dat de korting zo klein was zien de analisten als een sterk teken van vertrouwen.

De marktvorsers voorzien nu ook geen liquiditeitskwesties meer in de komende periode. Door de coronapandemie waren de sportscholen van Basic-Fit de afgelopen periode allemaal dicht. Het bedrijf moest daardoor extra liquiditeit regelen in de vorm van bankkredieten. Nu de sportscholen van de onderneming in de komende weken allemaal weer open mogen, wil Basic-Fit ook weer verder groeien.

Ook analisten van ING reageren positief op de transactie. Volgens hen is de aandelenuitgifte mogelijk gemaakt door het recente koersherstel van het aandeel. De kenners bij ING denken dat lichte verwatering van het aandeel door de genoemde korting minder zwaar telt dat de opluchting, strategische kracht en nieuwe mogelijkheden die met de aandelen uitgifte gepaard gaan.

Het advies bij KBC blijft staan op buy, met een koersdoel van 29 euro. ING houdt het eveneens op een buy-advies, met een koersdoel van 28,25 euro. Het aandeel Basic-Fit noteerde dinsdag na ruim een half uur handel 1,6 procent lager op 24,95 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 68% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 peter545 10 juni 2020 01:26
  Algemeen Dagblad:
  WHO: Wie geen symptomen heeft, verspreidt coronavirus nauwelijks.

  Xandernieuws:
  Ook een andere bewering die maandenlang werd volgehouden om angst en paniek te zaaien is onlangs ontkracht: het Amerikaanse CDC heeft bevestigt dat het corona zich toch NIET via oppervlakten verspreidt. Handschoenen kunnen dus uit, en flessen met ontsmettingsgel kunnen weer de kast in. Ook is er geen enkele geldige reden meer om mensen niet meer de hand te schudden. Verplichte mondmaskers zijn door de WHO feitelijk nutteloos verklaard.

  Dus: Basic-Fit kan de vestigingen volledig opengooien zonder gevaar voor corona.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare