Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent hoger na banenrapport'

'Wall Street opent hoger na banenrapport'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York staan voor een licht hogere opening. Handelaren op Wall Street verwerken een banenrapport, toenadering tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea en staalheffingen.

Het ministerie van Arbeid maakte bekend dat er in februari 313.000 banen bij kwamen. Dat zijn er veel meer dan de 220.000 waar economen op hadden gerekend. De werkloosheid bleef gelijk. De stijging van de lonen zwakte af tot 2,6 procent. Het banenrapport speelt een belangrijke rol in het rentebeleid van de Federal Reserve.

Ook Donald Trump staat in de schijnwerpers. De president heeft in mei een topontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De afgelopen tijd zorgden spanningen over de Noord-Koreaanse nucleaire plannen regelmatig voor nervositeit op de beurzen. Verder vielen de importheffingen op staal en aluminium mee, nu blijkt dat Canada en Mexico die heffingen voorlopig niet hoeven te betalen. Andere landen kunnen onderhandelen.

Qualcomm

Aan het bedrijvenfront liet chipmaker Qualcomm weten dat oud-topman Paul Jacobs geen voorzitter meer is. Het bedrijf, dat in een overnamestrijd is verwikkeld met branchegenoot Broadcom, vindt dat het beter om een onafhankelijk voorzitter te hebben. Qualcomm koos daarvoor Jeffrey Henderson.

Auto-onderdelenmaker Dana maakte bekend de automotive divisie van Fokker-moeder GKN te kopen voor 6,1 miljard dollar. Het Britse bedrijf besloot zich op te splitsen om aan een vijandige overname van investeerder Melrose te ontkomen. Discountwinkelketen Big Lots maakte een hoger dan verwachte winst bekend. De vergelijkbare verkopen daalden echter onverwachts.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,4 procent hoger op 24.895,21 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,5 procent tot 2738,97 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 7427,95 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links