Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Broadcom koopt zakelijke tak Symantec

Gepubliceerd op 8 augustus 2019 23:13 | Views: 1.339

ASML 07 aug

313,60 +5,70 (+1,85%)

SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse chipmaker Broadcom koopt de zakelijke tak van cyberveiligheidsbedrijf Symantec. Met de deal is zo'n 10,7 miljard dollar in contanten gemoeid.

Symantec is vooral bekend van zijn antivirussoftware waaronder Norton AntiVirus. Dat product blijft evenwel bij het bedrijf en gaat niet mee naar Broadcom. Symantec wil zich in de toekomst meer op zijn consumentenproducten gaan richten. Ook wil het bedrijf afstand nemen van een moeilijke periode met onder meer een grote reorganisatie, een onderzoek waardoor resultaten achteraf moesten worden aangepast en voortijdig vertrek van zijn bestuursvoorzitter in mei.

Voor Broadcom gaat het om de tweede grote uitbreiding op het vlak van software. Vorig jaar kocht Broadcom al CA Technologies voor 19 miljard dollar. Er gingen eerder nog geruchten dat Broadcom Symantec helemaal zou willen overnemen. Daarbij zou gesproken zijn over een deal ter waarde van meer dan 15 miljard dollar. Maar dat overleg zou stukgelopen zijn door enigheid over de overnameprijs. Waarschijnlijk is daarom gekozen om alleen de zakelijke tak te kopen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare