Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brussel akkoord met overname NIBC door Blackstone

Gepubliceerd op 8 juli 2020 14:51 | Views: 2.842 | Onderwerpen: NIBC

NIBC Holding N.V. 15 jan

6,98 -0,02 (-0,29%)

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie heeft de overname van zakenbank NIBC door investeerder Blackstone goedgekeurd. Dat heeft NIBC bevestigd. Nu is het nog wachten op de beoordelingen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Blackstone had eerder een formeel verzoek ter goedkeuring ingediend in Brussel. Die had de deadline voor de beoordeling vervolgens op 20 juli gesteld. De commissie ging uit van een snelle behandeling van de deal, wat aangeeft dat de waakhond niet direct problemen voorzag.

Blackstone bereikte eerder dit jaar een akkoord om NIBC over te nemen voor 9,85 euro per aandeel inclusief dividend. NIBC besloot, na een oproep daartoe van de toezichthouders, echter voorlopig geen dividend uit te keren vanwege de coronacrisis. Daarop ging Blackstone opnieuw onderhandelen met de grootaandeelhouders van de Haagse bank en rolde er een lager bod uit. Daarmee wordt NIBC gewaardeerd op 1,1 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NIBC Holding N.V. 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare