Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Weer en storingen zitten groei KLM in de weg

Gepubliceerd op 8 april 2019 07:52 | Views: 2.105 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:35

4,31 +0,03 (+0,61%)

PARIJS (AFN) - KLM heeft in de maand maart minder passagiers vervoerd in vergelijking met diezelfde maand een jaar eerder. De maatschappij wijt de daling aan operationele verstoringen en slecht weer, zo meldde het bedrijf. Het aantal reizigers bij KLM daalde afgelopen maand met 1,2 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 2,8 miljoen reizigers.

Door de terugloop in maart was over het eerste kwartaal als geheel ook sprake van mindere vervoerscijfers. Dat kwam ook door capaciteitsbeperkingen op Schiphol, aldus KLM-baas Pieter Elbers.

Bij zusterbedrijf Air France was sprake van een stijging met 5,3 procent. Bijna 4,4 miljoen reizigers stapten de voorbije maand aan boord van een toestel van de Fransen. Prijsvechter Transavia noteerde weer de sterkste passagiersgroei. Bij die maatschappij checkten er 8,4 procent meer reizigers in. Dat komt neer op zowat 1,2 miljoen passagiers.

Alles bij elkaar vlogen er vorige maand 8,3 miljoen mensen met toestellen van Air France-KLM. Dat was 3,1 procent meer dan in maart vorig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare