Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lager resultaat voor ArcelorMittal'

'Lager resultaat voor ArcelorMittal'

AMSTERDAM (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal waarschijnlijk een lager resultaat behaald dan een jaar eerder en in het voorgaande kwartaal. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die het AEX-bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Donderdag worden de cijfers bekendgemaakt.

Het bedrijfsresultaat (ebitda), de belangrijkste winstgraadmeter voor ArcelorMittal, komt in het eerste kwartaal volgens de consensus uit op bijna 1,7 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2018 was dit nog ruim 2,5 miljard dollar en in het vierde kwartaal meer dan 1,9 miljard dollar.

ArcelorMittal kwam alleen met een prognose voor het resultaat. Een door Bloomberg opgestelde consensus meldt ook een cijfer over onder meer de omzet. Die wordt voor het eerste kwartaal gemiddeld geraamd op 18,4 miljard dollar, tegen 19,2 miljard dollar een jaar eerder en 18,3 miljard dollar in de voorgaande periode.

Staalproductie

Maandag werd nog bekend dat ArcelorMittal het mes zet in zijn staalproductie in Europa dit jaar. Het bedrijf kampt met een tanende vraag naar staal in combinatie met een stijging van de invoer omdat de Europese Unie volgens het bedrijf te weinig maatregelen neemt op het gebied van handelsbescherming. ArcelorMittal spreekt van spijtige, maar noodzakelijke beslissingen. De maatregelen zullen resulteren in een tijdelijke productieverlaging van 3 miljoen ton op jaarbasis.

Verder kreeg ArcelorMittal in april groen licht van de Europese Commissie voor de verkoop van onderdelen aan branchegenoot Liberty House Group. Die afstoting was voor het bedrijf de laatste horde voor de inlijving van de Italiaanse staalfabrikant Ilva. ArcelorMittal is ook nog bezig met de overname van de Indiase branchegenoot Essar Steel.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 mei Q1 pleister op de wonde voor stroef ArcelorMittal
  2. 02 mei Beursblik: resultaten ArcelorMittal beter dan verwacht 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

23,880 17:35
-0,240 -1,00%
Premium

Q1 pleister op de wonde voor stroef ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links