Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chipmaker NXP snijdt in prognoses om coronacrisis

Gepubliceerd op 7 april 2020 21:16 | Views: 2.139

ASML 17:35

287,55 -6,25 (-2,13%)

NXP Semiconductors NV 22:00

104,39 +2,38 (+2,33%)

EINDHOVEN (AFN) - De Eindhovens chipmaker NXP Semiconductors kampt met negatieve effecten van het rondwarende nieuwe coronavirus. Topman Richard Clemmer spreekt in een update over een minder dan verwachte vraag naar chips bij eindklanten. Daardoor zal het resultaat in het eerste kwartaal fors lager uitvallen dan eerder gedacht.

In de eerste maanden van het jaar zal de omzet van NXP 3,5 procent lager zijn dan in na het eerste kwartaal van 2019. Tot het virus wereldwijd om zich heen greep rekende NXP op een stijging van de omzet met 6,3 procent. Die voorspelling deed NXP begin maart, toen bijvoorbeeld in China al sprake was van grote problemen door het virus. NXP voorziet verder een operationele winst van 68 miljoen dollar, tegen 179 miljoen dollar bij een eerder raming.

NXP is één van de belangrijkste spelers wereldwijd voor chips die gebruikt worden in auto's. Doordat verschillende bedrijven hun fabrieken tijdelijk op slot gooiden, zat dat ook de vraag naar chips van NXP in de weg. De impact is volgens Clemmer groter dan voorzien. In maart sprak hij al van enige herstel op de markten waar het virus al had huisgehouden. Het bedrijf besloot ook voor 150 miljoen dollar aan chips niet uit te leveren.

NXP komt eind april met meer details.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 57% zegt verkopen 7 stemmen
NXP Semiconductors NV 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NXP Semiconductors NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare