Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Claim tegen Staatsloterij gaat naar beurs

Gepubliceerd op 7 mrt 2018 om 06:31 | Views: 3.817

HAARLEM (AFN) - De miljardenclaim tegen de Staatsloterij gaat naar de beurs. Het bedrijf Litigation Investments, dat de claim namens gedupeerden aanvocht, wil zo geld ophalen om de kosten van de rechtszaken te dekken.

De claim wordt via een zogeheten omgekeerde overname naar de beurs gebracht. Welk beursfonds bereid is gevonden om de claim in onder te brengen wil Litigation Investments-topman Frederick Matthaei nog niet kwijt. Ook verdere informatie brengt Litigation Investments pas eind maart naar buiten.

Litigation Investments kiest voor een beursgang in plaats van een meer traditionele investeringsronde omdat volgens Matthaei ,,maximale transparantie'' nodig is in deze zaak. ,,Er zijn al veel dingen niet goed gelopen bij claimclubs en bij de Staatsloterij. Het moet nu duidelijk worden wie wat krijgt en waarom.''

Hoge Raad

De strengere regels voor informatievoorziening die beurshuis Euronext sinds 1 januari stelt aan omgekeerde overnames, vormen geen probleem, stelt Matthaei. ,,Daar kunnen we ruimschoots aan voldoen. Bovendien zijn de uitspraken die in deze zaak gedaan zijn openbaar waardoor het voor investeerders eenvoudig is om zelf de haalbaarheid van onze claim te onderzoeken.''

De Hoge Raad bepaalde begin 2015 dat de Staatsloterij tussen 2000 en 2008 deelnemers heeft misleid. Ook niet verkochte lotnummers speelden mee in de trekking zonder dat de loterij dat duidelijk maakte. Daardoor was de winkans voor deelnemers kleiner.

Proefproces

Litigation Investments kondigde vorig jaar al aan een proefproces tegen de Staatsloterij te beginnen naar aanleiding van dat arrest. Veel gedupeerden hebben op ,,no cure, no pay''-basis hun claim aan het bedrijf overgedragen. Als Litigation Investments de zaak wint, krijgt het 20 procent van de vergoeding die Staatsloterij moet betalen. Van dat bedrag worden de gemaakte kosten betaald en een dividend aan de aandeelhouders uitgekeerd.

Het beursfonds blijft na afloop van de Staatsloterijzaak gewoon bestaan, geeft Matthaei verder aan. ,,We hebben nog zeker vier collectieve claims die ook geschikt zijn voor deze aanpak. Mogelijk nog een paar meer.'' Het is volgens de topman echter nog te vroeg om te vertellen welke zaken dat zijn.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
thepouw
0
Ik heb zo'n idee dat 'Litigation Investments' binnenkort zelf aangeklaagd gaat worden. Dit riekt naar oplichting.
jaar2018
0
De Begaclaim is ook waardeloos afgelopen en van de beurs verdwenen.
AFBLIJVEN van dit soort rommel.
Biobert
0
DeZwarteRidder
0
quote:

Biobert schreef op 7 mrt 2018 om 11:48:


In welk beursfonds komt Litigation Investments terecht via een omgekeerde overname?

Laten we eens gokken: New Sources Energy.
DeZwarteRidder
0
12. Claimclubs - en geen schadevergoedingsprocedures

Een tweetal claimclubs hebben zich beziggehouden met deze zaak. Waaronder Stichting Loterijverlies en Stichting Staatsloterijschadeclaim. Deze claimclubs vroegen inschrijfgeld aan elke deelnemer die zich bij hen wilde registeren, en hebben hierdoor veel geld ontvangen. In financieel opzicht hebben deze claimclubs geen resultaat tot stand gebracht ten aanzien van het verkrijgen van schadevergoedingen voor gedupeerden via de rechter.

Geen enkele claimclub heeft de Nederlandse Staatsloterij tot op heden in rechte betrokken voor een schadevergoeding. Mogelijk wilde de claimclubs zich voornamelijk concentreren op een schikking met de Nederlandse Staatsloterij.

De enige claimclub die tot op heden een - weinig indrukwekkende - schikking en schamele compensatie voor een kleine groep betalende deelnemers heeft getroffen met de Nederlandse Staatsloterij betreft ''Stichting Staatsloterijschadeclaim". Het bestuur van deze claimclub heeft (in haar korte bestaan) circa 1 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Staatsloterij voor haar bereidheid tot schikking voor 40 euro en wat gratis loten voor circa vierduizend deelnemers. Eerder liet een bestuurslid van deze claimclub (de heer Orlando Kadir) weten dat het redelijk zou zijn als Staatsloterij de aankoopkosten van elke deelnemer over de periode van 2000 tot 2008 zou betalen, en dat de claimzaak een omvang heeft van vele miljarden als een ieder zijn aankoopkosten zal gaan vorderen.

Er zijn aanwijzingen waaruit blijkt dat "Stichting Staatsloterijschadeclaim" een bedenksel is geweest vanuit de Nederlandse Staatsloterij, in de hoop via deze (zogenaamde) claimclub de meerderheid van de vorderingen overgedragen te krijgen voor slechts 40 euro en een gratis lot. Het is een ieder geval geen succes geworden. Immers heeft het merendeel van de mensen met een bewijsbare vordering deze NIET overgedragen in ruil voor 40 euro en een gratis lot.

Stichting Staatsloterijschadeclaim had slechts enkele duizenden aanmeldingen op het moment van de schikking. Na het bekendmaken van de schikking zijn er bij Stichting Staatsloterijschadeclaim meer aanmeldingen binnengekomen doordat iedereen gratis loten kon krijgen en zich kosteloos kon aanmelden. Ook al had men nooit meegespeeld of geen aankoopbewijs van loten. Logisch dat men in enkele dagen honderdduizenden aanmeldingen kreeg.


Status Proefproces

aanmelding

1. Proefproces en schadevergoedingsprocedure

2. Uw schadevergoeding en 8 jaar misleiding door de Nederlandse Staatsloterij

3. Gedupeerde deelnemers Nederlandse Staatsloterij en 4 miljard euro bewijsbare schadeomvang

4. Onderzoek misleiding en de periode voor 2000 en na 2008

5. Geheime schikking(en) met individuele deelnemer(s) en rechtsongelijkheid

6. Strafbare feiten volgens vonnis Hoge Raad

7. Procesfinanciering & No Cure No Pay - onze organisatie en kosten

8. Waarom wij dit doen

9. Collectieve schadevergoeding (nog) niet mogelijk in Nederland

10. Voordeel voor gedupeerden

11. Mogelijke gevolgen van de schadevergoedingsprocedures

12. Claimclubs - en geen schadevergoedingsprocedures < huidige pagina

13. Overleg met directie Nederlandse Staatsloterij

14. Litigation Investments in de pers/media

DeZwarteRidder
0
3. Gedupeerde deelnemers Staatsloterij en 4 miljard euro bewijsbare schadeomvang

Uit informatie die tot ons is gekomen (o.a. via voormalige functionarissen van Interlot - het bedrijf dat de systemen van de Staatsloterij beheert) blijkt dat een meerderheid van de aanmeldingen voor de bijzondere trekking van de Staatsloterij personen betreffen die zelden of nimmer hebben meegespeeld. En ook geen bewijs (meer) hadden. Slechts een relatief klein deel van de abonnementhouders en/of personen met bewijs van aankoop van losse loten heeft gekozen voor het overdagen van de vordering voor 40 euro en enkele gratis loten.

De Staatsloterij heeft laten weten dat er circa 7 miljoen gedupeerden zijn over de periode van 2000 tot 2008. Per maand had men in de periode van misleiding gemiddeld 3,6 miljoen spelers. Dit aantal betrof de losse lotenverkoop en abonnementenhouders. Zo heeft de heer Frans van Steenis, voormalig directeur van de Staatsloterij, bevestigd.

In ieder geval is het aantal spelers/gedupeerden dat een schadevergoedingsprocedure kan aanvangen vele malen groter dan de circa 200.000 betaalde aanmeldingen via de ‘claimclubs’.

Volgens berekeningen op basis van de gemiddelde inlegbedragen van 1000 euro per speler/gedupeerde is er over een periode van 8 jaar misleiding een schadeomvang van 7 miljard euro ontstaan op basis van circa 7 miljoen gedupeerden.

Uit ons onderzoek blijkt dat er nog circa 4 miljoen gedupeerden zijn die een bewijs van aankoop van de loten kunnen overleggen en een schadevergoedingsprocedure kunnen instellen. De claimomvang en de totaal aan bewijsbare/gegronde vorderingen bedraagt circa 4 miljard euro.
DeZwarteRidder
0
2. Uw schadevergoeding en 8 jaar misleiding door de Nederlandse Staatsloterij

Indien de rechter schadevergoedingen op basis van de aankoopkosten van de loten over de periode 2000-2008 toewijst in het proefproces dan willen wij voor een ieder (die geen afstand heeft gedaan van zijn vordering op de Staatsloterij) de vordering verhalen op de Staatsloterij.

Dit zal dan betekenen dat de Staatsloterij - via Litigation Investments en onze advocaten – namens honderdduizenden of enkele miljoenen deelnemers het verzoek krijgt om de schadevergoedingen uit te keren op basis van de aankoopkosten van de loten. Als de Staatsloterij NIET wenst te betalen zullen wij de Nederlandse Staatsloterij massaal gaan dagvaarden en in een schadevergoedingsprocedure via de rechter de volledige schade voor iedere gedupeerde vorderen. De Nederlandse Staatsloterij zal in dat geval honderdduizenden of enkele miljoenen dagvaardingen gaan ontvangen.
ijzervreter
0
HELP ik ben MISLEID: Men zei: kans op hoofdprijs is 1 op 1 miljard, terwijl het in werkelijkheid 1 op 1 triljard was. Ik had veeeel meer kans moeten hebben.
DeZwarteRidder
0
quote:

ijzervreter schreef op 8 mrt 2018 om 15:06:


HELP ik ben MISLEID: Men zei: kans op hoofdprijs is 1 op 1 miljard, terwijl het in werkelijkheid 1 op 1 triljard was. Ik had veeeel meer kans moeten hebben.

Dien gewoon je claim van 1 miljard in bij dit bedrijf....!!
DeZwarteRidder
0
quote:

jaar2018 schreef op 7 mrt 2018 om 08:15:


De Begaclaim is ook waardeloos afgelopen en van de beurs verdwenen.
AFBLIJVEN van dit soort rommel.

Deze claim heeft veel meer kansen omdat immers de Hoge Raad al gezegd heeft dat de Staatsloterij de deelnemers heeft misleidt.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 mrt 2018 om 15:12:


[...]
Deze claim heeft veel meer kansen omdat immers de Hoge Raad al gezegd heeft dat de Staatsloterij de deelnemers heeft misleidt.

De enige vraag is nog of de deelnemers alles terugkrijgen of een gedeelte van de lotkostprijs.
DeZwarteRidder
0
1. Proefproces en schadevergoedingsprocedures

Aanmelden bij Litigation Investments voor de schadevergoedingsprocedures tegen de Nederlandse Staatsloterij is kosteloos.

Op basis van de uitspraak van 30 januari 2015 van de hoogste rechter (de Hoge Raad) is komen vast te staan dat de Staatsloterij zich over de periode van 2000 tot 2008 schuldig heeft gemaakt aan misleiding. In het vonnis van de Hoge Raad staat dat de Nederlandse Staatsloterij misleidende mededelingen deed over prijzen en winkansen.

Aangezien vaststaat dat de Staatsloterij zich schuldig heeft gemaakt aan misleiding, willen wij ervoor zorgen dat de rechter een uitspraak doet over de (hoogte van de) schadevergoeding voor individuele deelnemers.

Ook willen wij regelen dat er definitief duidelijkheid gaat komen over deze claimzaak en de Staatsloterij niet onder haar verantwoordelijkheid kan uitkomen. En het NIET blijft bij discussies van de Staatsloterij en diverse claimclubs over wat volgens hen een rechtvaardige/eerlijke schadevergoeding moet zijn. Enkel een rechter kan een oordeel geven over een rechtmatige schadevergoeding!

Tot op heden heeft er GEEN schadevergoedingsprocedure plaatsgevonden en heeft GEEN rechter een oordeel gegeven over de (hoogte van de) schadevergoeding waarop individuele deelnemers aanspraak kunnen maken.

Wij beginnen een “proefproces” met de vorderingen van een aantal deelnemers op basis van de aankoopkosten van loten in de periode van 2000 tot 2008.

Na de eerste bekendmaking van de door ons beoogde schadevergoedingsprocedures hebben we grote hoeveelheden reactie ontvangen van gedupeerden. Veel gedupeerden hebben laten weten het rechtvaardig te vinden als de volledige kosten van iedere speler over de bewuste periode van misleiding (2000-2008) worden vergoed door de Staatsloterij.

Wij verwachten dat de rechter een positieve uitspraak zal doen inzake de vorderingen die we overleggen in het proefproces, en schadevergoedingen zal toekennen die gelijk zijn aan de aankoopkosten van de loten. Bij een positieve uitspraak kan vervolgens een ieder zijn aankoopkosten van loten over de periode 2000-2008 via onze procedure terugeisen van de Staatsloterij via de rechter. Wij baseren onze verwachting op basis van het vonnis van de Hoge Raad.

Tekstdeel vonnis Hoge Raad – 30 januari 2015 - artikel 3.2.3 alinea 8

Het hof verwerpt het verweer van Staatsloterij.... Staatsloterij ziet over het hoofd dat de schade als gevolg van de misleidende mededelingen van Staatsloterij niet bestaat uit het verlies van de kans op winst (het positief belang), maar uit de kosten van aankoop van een staatslot (het negatief belang) waarvan een aanzienlijk deel van de consumenten zou hebben afgezien, althans tegen dezelfde voorwaarden, wanneer Staatsloterij juiste en volledige mededelingen had gedaan. (rov. 4.18)

Een ieder die GEEN afstand heeft gedaan van zijn vordering op de Staatsloterij (voor 40 euro en gratis loten) via de zogenaamde bijzondere trekking op 27 mei 2017 kan zich – KOSTELOOS - bij ons aanmelden.


13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links