Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Korea en dure yen drukken Nikkei

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met verlies geëindigd. De stemming werd gedrukt door de koersverliezen op Wall Street. Ook een duurdere Japanse yen en de aanhoudende spanningen rond Noord-Korea zorgden voor verkoopdruk.

De Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,1 procent in de min op 19.357,97 punten. Eerder op de dag bereikte de Japanse hoofdindex het laagste niveau sinds 1 mei. Vooral de grote Japanse exportbedrijven kampten met de duurdere yen. De automakers Toyota en Honda verloren 0,9 en 0,7 procent. Computerspelletjesmaker Nintendo zakte 0,4 procent.

Japan Post Holdings en Recruit Holdings, die per 2 oktober promoveren naar de Nikkei 225-index, stegen respectievelijk 1,9 en 7,8 procent. Hokuetsu Kishu Paper en Meidensha, die na de jaarlijke herweging uit de hoofdindex zullen verdwijnen, daalden 6,1 en 6,8 procent.

De All Ordinaries in Sydney ging 0,3 procent lager de handel uit, nadat de Australische economie in het tweede kwartaal iets minder sterk groeide dan verwacht. De Kospi in Seoul verloor 0,3 procent en in Hongkong leed de Hang Seng-index een tussentijds verlies van 0,7 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 6 september 2017 09:42
    Het is steeds hetzelfde spelletje van de shorters... Het is japan en Korea die de beurzen drukken..
    Wat heeft Europa er nou mee te maken dat de Jappen het in hun broek op de beurzen daar,,, of dat Kim speelt met vuur maar de shorters in Europa die leven daarvan en worden rijker......
    Ezelen op de euronext verkopen omdat de Yen duurder wordt!??? Alsof dit de wereldeconomie in gevaar zou brengen en dat terwijl in Europa,,,,, de economie volgens insiders op weg is naar een top en de werkloosheid overal daalt,dus koopkracht en geen knip meer op de beurzen.. Tenminste als we de economen en beter weters die dit allemaal beweren moeetn geloven Waarom een daling van de koersen in Europa????
    Antwoord::::::: oplichting via het nieuwsverspreiding op de beurzen dat.........het slechter gaat ver weg van Europa!!!!!!?????
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.229,11 10 mei
+155,13 +0,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links