Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Herstel Franse economie verloopt sterker dan gedacht'

Gepubliceerd op 6 juli 2020 20:10 | Views: 6.615 | Onderwerpen: Frankrijk

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Franse economie herstelt sneller van de coronacrisis dan eerder gedacht. Dat maakte de Franse centrale bank bekend. Mogelijk kan de economische schade over het tweede kwartaal in het derde kwartaal geheel worden goedgemaakt, denkt de Banque de France.

Als de economische activiteit op de huidige niveaus blijft, kan de Franse economie in het lopende kwartaal met wel 14 procent groeien. In het tweede kwartaal kromp de Franse economie juist nog met 14 procent, wat iets minder zwaar is dan de 15 procent die eerder werd geschat. In het eerste kwartaal kwam de krimp op 5,3 procent. De Franse economie profiteert van de versoepeling van de strikte lockdownmaatregelen waardoor het openbaar leven en de economie weer op gang komen.

Mogelijk gaat de centrale bank zijn economische prognoses voor heel 2020 opwaarts bijstellen. Daarbij kan de krimp minder sterk uitvallen dan eerder werd gevreesd.

Gerelateerd

Frankrijk

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
17 Posts
| Omlaag ↓
 1. TW82 6 juli 2020 20:58
  quote:

  Arbitrageur schreef op 6 juli 2020 20:25:


  Slecht nieuws, dit betekent minder stimuleringsmaatregelingen.


  De centrale banken vinden dan heus wel weer een (andere) reden voor nog meer stimuleringsmaatregelen en anders herhalen ze gewoon dat ze alle opties open houden of, zo nodig, alles zullen doen wat nodig is en dat is alweer voldoende voor beleggers om de koersen weer een tijdje hoger te zetten. K/W-verhoudingen of andere data/cijfers kijkt men niet meer naar.
 2. Felix66 6 juli 2020 22:11
  Als het dan allemaal zo goed gaat waarom wil Frankrijk dan toch nog 700 miljard van de Noordelijke landen om de Zuidelijke landen te steunen en mogen daar geen voorwaarden aan verbonden worden ?

  Nederland moet eens heel duidelijk maken dat ieder land zijn eigen broek op moet houden. Dat Nederlanders weigeren om voor de Zuiderlingen te moeten werken en hun pensioen aan hen moeten geven omdat ze zelf te lui zijn om tot hun 67ste te blijven werken.

  Het wordt hoogtijd om England te volgen en de EU verlaten.
 3. forum rang 5 Machiavelli 6 juli 2020 22:15
  Wat een ongelofelijke bullshit! Hoe dan? Hoe kan een economie met 14% dalen in één kwartaal en het volgende kwartaal met 14% stijgen met de nodige faillissementen en ontslagen werknemers? Alsof deze ondernemers die failliet gaan en de werknemers die ontslagen zijn binnen drie maanden weer aan het werk zijn, en dat met de dreiging van een tweede golf. Complete bullshit!
 4. Karel Kuch 7 juli 2020 07:24
  Goedemorgen,
  Volgens mij werkt het toch echt zo.
  14% krimp is 100-14% = 86%
  Vervolgens 14% groei = 86*1,14 = 98,04

  dus Per saldo verliest de economie 2%.

  Lijkt mij persoonlijk ook meer. Maar een hoop Fransen hebben afgelopen periode van de overheid geld gehad. Dit geld konden ze niet uitgeven. Daarbij verwacht ik ook nog wat inhaal kopen.
 5. forum rang 6 Branco P 7 juli 2020 07:39
  V vormig herstel van de economie ligt voor de hand (net als na de bankencrisis):
  - er zijn geen productiemiddelen vernietigd
  - er zijn geen slachtoffers gevallen onder de productieve bevolking
  - bedrijven zijn overeind gehouden met overheidssteun

  Dat het rechterstreepje van de V in eerste instantie misschien nèt iets minder hoog is dan het linker streepje, dat is op de langere termijn verwaarloosbaar.
17 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare