Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten PostNL vallen tegen'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van PostNL in het eerste kwartaal voldeden niet aan de verwachtingen. Dat stelden analisten van Rabobank, Kepler Cheuvreux en Theodoor Gilissen woensdag eensgezind.

André Mulder van Kepler Cheuvreux wees erop dat de krimp van de postmarkt vorig kwartaal weer stevig toenam, na het relatief meevallende laatste kwartaal van vorig jaar. Daarbij groeide de pakketbezorging in de eerste drie maanden van 2015 langzamer dan in de voorgaande periode en vielen de besparingen laag uit.

Zijn collega Jos Versteeg van Theodoor Gilissen noemde de resultaten zwak. Met 68 miljoen euro lag het onderliggende operationele resultaat volgens hem ,,duidelijk'' onder de marktverwachting, hoewel PostNL aangaf dat resultaat wel voldeed aan de eigen verwachtingen van het bedrijf.

Positie

Analisten van Rabobank benadrukten dat de financiële positie van PostNL wel sterker verbeterde dan verwacht, vooral omdat de negatieve invloed van pensioenlasten meeviel. Daardoor wordt een dividendbetaling over 2016 volgens de bank steeds waarschijnlijker.

Kepler en Theodoor Gilissen bevelen het aandeel PostNL niet aan, terwijl Rabo woensdag zijn koopadvies handhaafde. PostNL leverde woensdag in het eerste kwartier van de handel ruim 7 procent in, tot 4 euro, en stond daarmee onderaan de licht negatieve MidKap-index.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 mei Jefferies verlaagt koersdoel PostNL en Bpost
  2. 07 mei Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 mei 2015 09:23
    Nou zakt je de moed dan in je schoenen van postnl De vorige week nog werd een bericht van postnl bekend gemaakt,,,,, hogere winst op lagere omzet Het is maar hoe je het bekijkt maar ook om een koers postnl te torpederen als het sentiment daar aanleiding voor geeft.De volgende week geven ze weer aan dat het beter gaat met postnl Neen vandaag volgen we gewoon het neergaand negatieve sentiment in het voordeel van beurscriminelen en ander tuig die een doel voor ogen hebben,, en dat is koersen bewust naar beneden halen!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,256 10 mei
+0,014 +1,13%
Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links